×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 66

  szerda, 29 október 2008 10:20

  Frankfurt-FCB 1:2

   

  A sérülésektõl tizedelt Bayern a szerda esti összecsapásra olyan alapemberek nélkül állt ki, mint Luca Toni vagy Philip Lahm. Helyettük bekerült a csapatba Podolski és Borowski, az utóbbi a balhátvédet játszó Zé Roberto középpályás posztját foglalta el.

  A mérkõzés nem a megszokott hangulatban kezdõdött, mivel egy meghalt frankfurti szurkoló emlékére 3 perces gyászszünettet tartottak a mérkõzés elõtt. Természetesen a Bayern játékosai és szurkolói is megadták a kellõ tiszteletet.

  Helyzetek, eredmény nélkül 

  Nem úgy a pályán. Ahol már az elsõ percekben vezetést szereuhetett volna a München. Podolski és Schweinsteiger is hatalmas helyzetet puskáztak el kiszorított helyzetbõl. A Frankfurt, melyben két egykori Bayern játékos is helyett kapott (Steinhöfer és Ochs) továbbra is visszafogottan futbalozott. A Bayern továbbra is dominálta  a játékot, s helyzeteket dolgozott ki. De Van Bommel remek elõkészítését a teljesen egyedül érkezõ Schweinseiger nem tudta gólra váltani, Nikolov kapusba lõtte a labdát.


  A szünetig nem is nagyon változott a helyzet, a hazaik a védekezsére koncentráltak, amivel rendesen megnehezítették a nagy bajor helyzetek kialakítását. Így csak Borowski és van Bommel távoli lövései veszélyeztették a frankfurti kaput.


  Második félidõ: végre gólok!

  A szünetben egyik tréner sem változtatott a felálláson. A Bayern pedig tovább folytatta támadásait. Azonban mégis az ellenfél szerezte meg a vezetést. Steinhöfer félmagasan beívlet labdáját Demichelis szerencsétlenül próbálta menteni, így az a saját kapujának hosszú sarkába talált utat. Rensignek esélye sem volt a hárításra.

  Ezután rögtön tempósabb lett a meccs. A bajorok egy fokozattal feljebb kapcsoltak, a farnkfurtiak pedig kontrára rendezkedtek be. A meccsbõl rövid idõn belül adok-kapok lett, a helyzetek egymást követték a két kapu elõtt. De a müncheni csapat volt  veszélyes. Ennek hamar meg is lett az eredménye. Ribéry jobb oldalról a büntetõ terület közepére passzolt, ahol Klose közelrõl belõtte az egyenlítõ találatot. 1:1. (65.perc) Öt perccel késõbb pedig fordítva játszódott le ugyanez a jelenet. Ezúttal Klose cselezet a jobb oldalon, és a középre tett labdáját Ribéry vágta kapásból a hálóba. 2:1.

  Az utolsó percek is tartogattak izgalmakat. A hazai közönség által buzdított Frankfurt a mérkõzés vége felé szinte  a kapujához szegezte a Bayernt, de a fehér mezesek védelme - élükön Rensinggel - kiállta a nyomást, és ezzel bebiztosította a három pontot.

  A Bayern az újabb gyõzelemmel már a negyedik a tabellán. (Jobb gólkülönbségének köszönhetõen)

  Írta: Basti

   

  Eintracht Frankfurt - FC Bayern 1:2 (0:0)
  Eintracht Frankfurt Nikolov - Ochs, Russ, Galindo, Spycher - Steinhöfer (85. Tsourou), Fink, Toski (72. Ljubicic), Korkmaz (80. Mahdavikia) - Fenin - Liberopoulos
  FC Bayern Rensing - Oddo, Lucio, Demichelis, Zé Roberto - Schweinsteiger, Van Bommel, Borowski, Ribéry - Klose, Podolski (80. Ottl)
  Padon Butt, Van Buyten, Sosa, Kroos, Lell
  Bíró Manuel Gräfe (Berlin)
  Nézõszám 51.500 (ausverkauft)
  gólok 1:0 Demichelis (55., öngól), 1:1 Klose (65.), 1:2 Ribéry (70.)
  Sárga lap
  Toski, Ochs / Oddo, Schweinsteiger, Ribéry, Borowski, Zé Roberto, Rensing

   


  Hírek