×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 62

  vasárnap, 09 november 2008 12:50

  Schalke-Bayern 1-2

   

  A harmadik percben már Luca Toni Mark van Bommel passzával megszerezte a Bayernnek a vezetést. Sajnos az ellentámadás nem sokat várattatott magára, az 5. percben a Schalke is betalált, egészen pontosan Farfan volt a góllövõ. Ezek után a hazaiak nagyon felpörögtek és az elsõ félidõ közepéig szinte uralták a meccset.
  Az elsõ sárgalapot a 22-ik percben Ernst kapta, aki Luca Toni ellen szabálytalankodott. Ribéry szögletével a Bayernnek esélye lett volna az elõny megszerzésére, de sajnos ezt nem tudták érvényesíteni. A 31-ik percben viszont Klose labdát szerzett és tovább adta Ribérynek, õ ezt ki jobbra Zé Robertónak akinek a visszapasszát Ribéry érvényesítette. A francia játékos góljával a Bayern megszerezte a vezetést. Innentõl kezdve Schalke ismét el kezdett támadni, a bajorok pedig teljes erõvel védekeztek, aminek eredményeként 10 perc alatt  a félidõ végéig sikerült 4 sárgalapot is begyûjteni.

  A második félidõ nyugodtan kezdõdött, közel 10 percig szinte egyik csapatnak sem volt nagyobb helyzete, majd 2 csere is történt, a hazaiaknál Rakitic helyett Sanchez jött, míg nálunk, Lell Zé Robertot váltotta. Schalkénak nagyon nehezen ment újra felállítani a csapatot, ez köszönhetõ volt annak is hogy a Bayern nagyon erõsen védekezett és az elsõ félidõhöz képest sikerült sokkal jobban hárítani még Rensing elõtt is a támadásokat.
  A 71-ik percben Toni helyett Ottl jött fel, míg a hazaiaknál Altintop helyett Streit érkezett. A 77-ik percben a szögletstatisztika 15:1 a Schalke javára, amihez még hozzátenném, hogy ebben a szezonban a bajorok még egy gólt sem szereztek szögletbõl. 78-ik percben Ribéry került a földre, aki ki is kellett vinni a pálya szélére ápolni, szerencsére vissza tudott állni. 86-ik percben szabadrúgás a Bayernnek, amit Asamoah hárított. Demichelis kapott  még egy sárgát idõhúzásért, majd a 89-ik percben még egy szögletbõl volt egy veszélyes helyzete a Schalke-nak, de ezek után már szinte csak a Bayern uralta a pályát és a 94 percben õk jöhettek le gyõztesként a pályáról.

   

   

  Játékstatisztika 

  FC Schalke 04 - FC Bayern 1:2 (1:2)

   

  FC Schalke 04Neuer - Rafinha, Westermann, Bordon, Kobiashvili - Ernst (83. Asamoah), Jones - Rakitic (60. Sanchez) - Farfán, Kuranyi, Altintop (72. Streit)
  FC BayernRensing - Oddo, Lucio, Demichelis, Zé Roberto (62. Lell) - Kroos (89. Sosa), Borowski, van Bommel, Ribéry - Klose, Toni (72. Ottl)
  Kispadosok:Butt, Van Buyten, Breno
  Játékvezetõ:Kircher (Rottenburg)
  Nézõk:61.673
  Gólok:0:1 Toni (3.), 1:1 Farfan (5.), 1:2 Ribéry (31.)
  Sárga lapok:Ernst, Rakitic / Borowski, Lucio, Zé Roberto, Demichelis

   

  Vélemény(dorec):


  Nagyon izgalmas meccs volt a mai, ahol mindkét csapat nagyon akart gyõzni. (szerencsére a Bayern jobban.:-) ) Rensing nagyon jól védett, és a második félidõben a hátvéd gárda is szépen megakadályozta, hogy a Schalke játékosai a kapuhoz jussanak. Legjobb játékos számomra ismét Ribéry, viszont ezen a meccsen senkire sem tudnám azt mondani, hogy gyengén játszott.

  Vélemény(acs_attila):

  Kicsit úgy érzem nagyon átadtuk nekik a területet, de valószínûleg ez tudatos volt. Számomra egy kicsit fura volt ez a játék, de ha nyerünk, akkor nekem ez is jó lesz. Klinsi most elég jól megszervezte a védelmet is, de kellett hozzá a csúcsformában lévõ Rensing is, akinek csak hálásak lehetünk. Jó idõben történt a Lell-Zé csere is, pont mikor még jobban a védekezésre kellett koncentrálnunk. Szóval összeségében a játék jóvolt, csak így tovább!!!

   

  Írta: Dorec

  Hírek