×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 63

  péntek, 14 november 2008 20:38

  Gladbach-Bayern 2:2


  A meccs elõtt még az elsõ helyrõl beszéltek a kubnál, de a mai nap nem a tervek szerint alakult. A riválisok - a Bayernnel ellentétben - nem hogy botlottak, hanem ismételten gyõzni tudtak. Így újra elléptek a müncheniektõl.

  A Lell-Lucio-Demichelis-Lahm-Schweinsteiger-van Bommel-Zé Roberto-Ribéry-Klose-Toni felállásban kezdõ Bayern a mérkõzés elején még védekezsére kényszerült a lelkesen támadó Gladbach ellenében. A vendégeknél elsõsorban a fiatal Marin adta fel a leckét a bajor védelemnek. 

  A Bayern azonban ismét gólra tudta váltani elsõ nagyobb helyzetét. A bal oldalon érkezõ Lahm a büntetõn belül két védõt is a hintába ültetett, így a begurítását Toni könnyen a kapuba spiccelhette. 0-1 (21.perc)

   Ezután még számos nagy helyzete volt a bajoroknak. Elõször Klosenak sikerült majdnem  a kapuig jutnia, majd Toni találta el kívülrõl a hálót. (33.perc) Aztán pedig Lahmot vitték földre a tizenthatosaon belül, de a bíró ekkor még nem fújta be a teljesen jogos büntetõt. 

  A térfélcsere után ismét nagyobb elánal próbálkozott a Gladbach de a kisebb helyzeteiket rendre nem koronázta siker. Sõt. A 65. percben vezetett kontra végén Ribéyt buktatták, a megítélt büntetõt pedig maga a sértett értékesítette. 0-2. Ekkor úgy tûnt, hogy végleg eldõlt  a meccs. Klinsmann pedig becserélte Borowskit és Sosa-t.

  A házigazdák azonban  a végére tartogatták a slusszpoént. Elõször Friend (79.) fejessel szépített (ami a  szerzõnek 1500 Ft-jába került) majd a közönség biztatásától megtáltosodott Borussia Bradly fejesével a 81. percben már a 2:2-t ünnepelhette. Ez utóbbihoz a müncheni védõk is hathatósan aszisztáltak.

  A Bayern ezután már képtelen volt reagálni, és ezzel megszakadt az 5 meccses gyõzelmi sorozatuk. De ami még rosszabb. Lépéshátrányba kerültek a két élen álló csapattal szemben.

   

  Írta: Basti

   

  Borussia Mönchengladbach - FC Bayern 2:2 (0:1)
  Borussia Mönchengladbach Gospodarek - Levels, Gohouri, Brouwers (46. Van den Bergh), Daems - Paauwe (77. Colautti), Albermann (68. Matmour) - Baumjohann, Bradley, Marin - Friend
  FC Bayern Rensing - Lell, Lucio, Demichelis, Lahm (66. Sosa) - Schweinsteiger (66. Borowski), Van Bommel, Zé Roberto, Ribéry - Klose (80. Kroos), Toni
  Cserék: Butt, Oddo, Van Buyten, Ottl, Kroos
  Bíró: Michael Weiner (Giesen)
  Nézõszám: 54.067 (ausverkauft)
  Gólok: 0:1 Toni (21.), 0:2 Ribéry (65./Foulelfmeter), 1:2 Friend (79.), 2:2 Bradley (81.)
  Sárga lapok: Gohouri / Lell, Schweinsteiger

   

  Hírek