×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 66

  szombat, 22 november 2008 09:06

  FCB-Cottbus 4:1

   

  A bajorok úgy kezdték a meccset mint még talán soha ebben  a szezonban. Az elsõ 10-15 percben pazar kombinációs játékot bemutatva kapujukhoz szögezték a Cottbust. A szurkolók pedig egymás után kaphattak a  fejükhöz a nagyobbnál nagyobb kihagyott helyzetek miatt. (Ebben elsõsorban Toni járt az élen, na és persze a cottbusi kapus, aki hatalmasakat hárított)

  A futball aranyszabálya azonban ismét bizonyságot nyert, hiszen a számtalan kihagyott helyzet után a Cottbus szerzett vezetést egy ártalmatlan szituáció után. Révén, hogy Rensing és a Bayern védelme  úgy elnézett egy ártalmatlan beívelést, hogy így az érintés nélkül hullott a hosszú sarokba. (0-1)

   

   A München azonban nem esett össze, s még egy fokozattal feljebb kapcsolt, melynek alig négy percen belül meg is lett az erdménye. A 16-os elõtt kiharcolt szabadrúgást Franck Ribéry - tõle nem szokatlan módon - a pipába csavarta, esélyt sem adva Tremmelnek. Ez pedig elég lendületet adott a csapatnak, hogy az egyenlítés után a vezetést is megszerezze. A 38.percben beívelt Schweinsteiger szabdrúgást ezúttal Martin Demichelis jutatta a hálóba, fejjel. 2-1.
  A félidõ hátralévõ részét is a Bayern uralta, de több gól ekkor már nem esett.

  A második félidõben sem változott a játék képe. Bár Jürgen Klinsmann a gólszerzõ Demichelis helyére becserélte van Buytent, a belgának nem akadt túl sok dolga, hisz továbbra is csak a hazaiak  dolgoztak ki helyzeteket. Így nem is kellett sokáig várni a további bajor találatokra. Elõször Klosetõl láthattunk egy tipikus Klose-féle fejes gólt (55.perc) majd Luca Toni kanalazott léc alá egy szögletbõl bejövõ labdát (59.perc). 4-1.

  Ezt követõen a "bajor úthenger" visszakapcsolt pár fokozattal. Bár Ribérynek még így is volt egy hatalmas ziccere önmaga második találatához. Klinsmann pedig felhasználta  a maradék cserelehetõségeit, és pályára küldte a fiatalokat. Elõször Toni Kroost Schweinsteiger helyére, majd pedig Ottl-t Zé Roberto helyére.

  Az utolsó 20 percben jóval mérsékeltebb iramot mutattak a csapatok (a Bayern), mindössze a rendkívül agilisan játszó Toni-nak volt még pár ígéretes helyzete. De a végeredmény nem változott.

  A "Bõrgatyások" 4:1-es parádés gyõzelmet arattak a Cottbus felett, ráadásul a Leverkusen vereségével sikerült is feljebb zárkózniuk. A Hoffenheim sajnos ismét gyõzött. Így õk még mindig elõttünk vannak három ponttal.

   

   
   
  Írta: Basti
   
   
  STATISZTIKA: 
   

  FC Bayern - Energie Cottbus 4:1

  FC Bayern Rensing - Oddo, Lucio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, Van Bommel, Zé Roberto, Ribéry - Klose, Toni
  Cserék: Butt, Van Buyten, Ottl, Sosa, Borowski, Lell, Kroos
  Energie Cottbus Tremmel - Radeljic, Kukielka, Cagdas Atan,
  Ziebig - Kurth, Rost - Rivic, Skela, Iliev - Rangelow
  Játékvezetõ: Michael Kempter
  Nézõszám: 69.000 (teltház)
  Gólok: 0:1 Skela (25.), 1:1 Ribéry (29.), 2:1 Demichelis (38.), Klose (55.) Toni (59)
   
   
   
   

  Hírek