×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 69

  hétfő, 24 november 2008 23:35

  A legjobb 16 között

   

  Noha jeges idõ volt az Allianz Arénában,  a 64 ezer nézõ egy igen csak pörgõs meccset láthatott. Az agilis Miro Klose két és Luca Toni egy góljával a Bayern az F csoport élére ugrott, ismét megelõzve a Lyont. (jobb gólarány) Nem mellesleg már biztosan ott lesz a csapat a nyolcaddöntõben. A Steauau pedig utolsó maradt, de ha az utolsó körben gyõzne  a Fiorentina ellen, akkor még elcsíphetné az UEFA kupát jelentõ harmadik helyet.

  Ami a felállást illeti: A Cottbus elleni meccshez képest Jürgen Klinsmann-nak egy helyen kellett változtatnia.  Martin Demichelis vádli-problémák miatt nem léphetett pályára, ezért õt Daniel van Buyten helyettesítette. A vendégek pedig a vártnak megfelelõen, igencsak deffenzívan rendezkedtek be:  Bogdan Stancu személyében mindössze csak egy csatárt küldött pályára a román mester.

  Nem is véletelen, hogy  a Steaua nem jött ki a térfelérõl túl sokszor, legalábbis az elején. A Bayern hatalmas elánnal kezdett, és pár percen belül már a vezetést is megszerezhette volna. Klose három alkalommal is pazarul szolgálta ki csapattársát, Luca Tonit, de az olasz mindannyiszor hibázott a befejezésnél.

  A vendégek a kapusuknak is sokat köszönhettek, Robinson Zapata hihetetlen nagyokat hárított. Aztán egy idõ elteltével a Bukarest kezdett kiszabadulni a nyomásból, és veszélyes ellentámadásaival többször is gondot okozott a védelemnek. Dayro Moreno (17.), Mirel Radoi (24., 35.) és Dorin Goian (41.)  tesztelte Rensing kapust.


  Bár a Müncheniek dominálták a játékot és a labdabirtoklásban is hatalmas fölényük volt (60%) azt nem tudták gólra váltani. Így gól nélküli döntetelennnel vonultak az öltözõbe  a csapatok.

  Második játékrész

  „A Bayern egykapuzik, de jobban kell figyelnünk“, hangzott Franz Beckenbauer félidei értékelése. Úgy tûnik ezt a játékosok nem hallották, hisz  a folytatás elsõ perceiben rögtön egy hatalmas román helyzet következett. Még szerencse, hogy Stancu rosszul találta el a labdát.

   


   Egy félóra játék után aztán végre megtörtek a vendégek.  Massimo Oddo beívelését Franck Ribéry csúsztatta a hosszú oldalra, ahol Klose érkezett, aki szépen a hálóba terelte a lasztit. - 1:0 (57.). Ezt követõen csak négy percet kellett várni, és ekkor eljött Toni elsõ BL-góljának ideje is. Lahm beívelését ezúttal Klose csúsztatta meg, és az érkezõ labdát az olasz egy szép fejessel gólra váltotta.  - 2:0 (61.), Álomgól volt a javából!

  A két találat után egyértelmûen eldõlt  a mérkõzés, a Bayern is visszavett a tempóból. Így a románok is helyzetbe kerülhettek Radoi (65.) és Florin Lovin révén(69.). De az újabb gól ismét csak bajor részrõl esett. Egy kontra után, Klose a kapus lábai között a hálóba gurította Ribéry mesteri passzát. 3:0 (71.).

  Ezt követõen Rensing villantott még párat, aki  Dayro Moreno lövése után még Antonio Semedo ismétlését is fogni tudta. Goians fejesénél aztán ismét helyén volt a bajorok hálóõre.

  A 86.percben  a becserélt Tim  Borowski is lõhetett volna még egy gólt, de lövése Zapata kapusban eleakadt (86.). Így a végén maradt a 3:0. Na és persze a továbbjutás.

  A csoportelsõségrõl az utolsó kör, a Lyon-Bayern összecsapás fog döntetni.

   

  Bayern München - Steaua Bukarest 3-0 (0-0)

  Bayern München

  Rensing - Oddo, Lucio (Breno 78), Van Buyten, Lahm - Schweinsteiger, Van Bommel, Zé Roberto, Ribéry - Klose, Toni (Borowski 82) 

  Cserék
  Butt, Lell, Ottl, Sosa, Kroos
  Steaua Bukarest Zapata - Golanski, Goian, Ghionea, Marin - Radoi, Petre (Lovin 66) - Nicolita, Dayro Moreno, Szekely (Semedo 63) - Stancu (Tiago Gomes 78)
  játékvezetõ:Eric Braamhaar (holland)
  Nézõszám:64,000
  Gólok:1-0 Klose (57), 2-0 Toni (61), 3-0 Klose (71)
  Sárga lap:- / Petre, Goian, Golanski

   

  fcbayern.de 

  Fordította: Basti 

  Hírek