×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 66

  péntek, 05 december 2008 14:00

  Last minute gyõzelem


  Nah, kéremszépen vége az õszi szezon legfontosabb mérkõzésének, melyet elég nagy szerencsével ugyan, de a Bayern München nyert. Drámai körülmények között sikerült megverni a Bundesliga meglepetéscsapatát...a szerencse ma velünk volt.
  A mérkõzés nagyon küzdelmes és izgalmas volt. Szerintem ma mindenki Tonit fogja ünnepelni, hiszen a Bayern két szerencsés gólja közül õ lõtte a 92. percben a mindent eldöntõ találatot, mellyel a Bayern nyerte meg a meccset.

  69000 nézõ a teltházas Allianz Arena-ban hosszú idõn keresztül kiegyenlített mérkõzést láthatott,  ám Vedad Ibisevic révén a 49. percben a Hoffenheim megszerezte a vezetést, majd Philipp Lahm-nak sikerült egy óra eltelte után egyenlíteni. Majd egy perccel a mérkõzés vége elõtt, a 92. percben, Luca Toni szezonbeli 8. góljával eldöntötte a két csapat közti harcot, hiszen megszerezte a mérkõzés utolsó, a Bayern gyõzelmét jelentõ találatot.

  Az elsõ 20 percben a csapatok tartották, amit elõzetesen ígértek. Mindkét csapat támadott. Kicsit érezhetõbb volt a Bayern fõlénye, amit valószínûleg a szurkolók hajszolása és fáradhatatlan buzdítása okozhatott. Ribéry vadonatúj rózsaszín cipõjében szinte suhant a széleken és kiszolgálta csatártársait, Luca Toni-t és Miroslav Klose-t. Kettejük közül az elõbbinek volt óriási lehetõsége, aki egy alkalommal már Haast, a vendégek kapusát is megverte, a labdát viszont az oldalhálóba bombázta.
  Az elsõ félidõben azért voltak veszélyes vendég kontrák is, melyek közül ki kell emelnem Demba Ba egyik próbálkozását, amikor üresen kapta meg a labdát, csupán Rensinggel kellett szembenéznie, de Rensing védte a lövést. Ebben a játékrészben volt még egy érdekes eset, amikor a Hoffenheim kapusa, Daniel Haas lerántotta Luca Tonit a tizenhatoson belül, azonban Florian Meyer játékvezetõ, szerintem sokak meghökkenésére, nemhogy továbbengedett, hanem még kifelé fújt szabadrúgást.

  A félidõ végén elfogyott mindkét csapat kezdeti lendülete, a szurkolók bánatára leült a mérkõzés. Viszont elkezdõdött a mérkõzés olyan része, amikor a sportszerûség határát súrolta a játékosok viselkedése.  Ennek ellenére a sárga lapokat nem nagyon húzta elõ a játékvezetõ, de ha elõvette, akkor sem a fontosabb szabálytalanságokat díjazta a sárga kártyával, hanem a kisebb dolgokat, amiket nagyon sok játékvezetõ továbbengedett volna.

  A mérkõzés második félideje a Bayern számára a lehetõ legkedvezõtlenebbül indult. Ibisevic megmutatta, miért is vezeti a Bundesliga góllövõlistáját. Egy jobb oldali beadást kezelt le, majd fordulásból lõtte ki a jobb alsó sarkot, Rensingnek esélye sem volt. (Teszem hozzá, hogy mi egész végig ezt próbáltuk játszani, de nem tudtuk, õk egyszer csinálták meg és egybõl gól lett...Hogy' is van ez???)

  A bõrgatyásokon ezután egyfajta kétségbeesés látszódott a gól után... Biztosan arra gondoltak, mi lesz a mérkõzés után, ha kikapnak... A szurkolók megennék õket azért, hogy egy feljutó csapat megveri a címvédõt az otthonában.

  A válasz 10 perc múlva érkezett... Lahm végigcselezte a pályát, majd 16 méterrõl jobbal lõtt, a labda megpattant az egyik védõ hátán, majd a jobb felsõ sarokba csapódott. Ezt követõen a Bayern nem hagyott fel a próbálkozásokkal, folyamatosan beszorítva tartotta ellenfelét, aki csak néha tudta megtörni a házigazda lendületét egy-két kontratámadással. A meccslabda viszont a csereként beálló Salihovic lábán volt, balról közelrõl azonban Rensingbe lõtt.


  Viszont most igazán elmondható, hogyha valami nagy helyzet kimarad az egyik oldalon, az megbosszulja magát a másik oldalon. Luca Toni csapott le egy védõ lábáról rosszul elpattanó labdára, amit könyörtelenül a kapus fõlé lõtt, egyenesem a kapu közepébe. Haas ugyan beleért de nem tudta megakadályozni a gólt, így a Bayern a végén fordított. Ezzel megtörte a Hoffenheim azon sorozatát is, hogy ha õk lõtték a mérkõzés elsõ találatát, akkor még nem volt olyan csapat, amelynek sikerült volna fordítania, sõt akár döntetlenre is hoznia a mérkõzést.

  Fontosabb események:
  8. perc: Ribéry kevergetett, az alapvonalról bróbált beadni, Haas kivetõdve gyûjtötte be a játékszert. 
  12. perc: Toni hibázott ziccerben, kissé balról lõtt az oldalhálóba, ezt megúszta a Hoffenheim. 
  13. perc: Egymás követik a bajor akciók, ismét Toni kapott jó indítást, az ötösnél még tolt rajta egyet, Haas elgázolta, de a játékvezetõ továbbot intett. Véleményes eset volt. 
  15. perc: Obasi nagy meglepetésre kezelt le az alapvonalnál egy mindenkit elkerülõ szabadrúgást, éles szögbõl gyengén találta el a labdát. 
  34. perc: Ibisevic csapott le kis híján egy védõkrõl lecsorgó beadásra, ám Rensing lecsapott a labdára. 
  37. perc: Luiz Gustavo próbált szerencsét 35 méterrõl, életerõs lökete alig kerülte el a jobb felsõ sarkot. 
  42. perc: Toni ugrott fel egy beadásért, Haas nem tudta lehúzni, majd visszarántotta az olaszt, aki látványosan került a földre, de a büntetõ ismét elmaradt. Egy újabb kérdéses esetet láthatott a közönség. 
  49. perc: 0-1!, vezet a HOFFENHEIM! Ibisevic egy jobboldali beadást követõen az ötösön átvette a labdát, és fordulásból a kapu jobb alsó sarkába lõtt! 
  53. perc: A gól után is a Hoffenheim veszélyeztet, Carlos Eduardo bombázott 30 méterrõl, Rensing hárított. 
  60. perc: 1-1! Lahm a félpályáról zavartalanul vezette a vendég 16-osig a labdát, ahol jobbal nagy gól ragasztott a kapu jobb felsõ sarkába. A labda megpattant. 
  68. perc: Ribéry javára ítélt szabadot a bíró, a gyorsan elvégzett pontrúgás után Toni került ziccerbe, de a kapu mellé fejelt. 
  73. perc: Luca Toni ismét fejjel veszélyeztetett, ezúttal Oddo beadását fejelte mellé. 
  81. perc: Klose egyedül tört a kapura, ám rosszul vette át a labdát, addigra beért egy védõ, ám még így is el tudta lõni, mellé. 
  82. perc: A csereként beálló Salihovic szemet gyönyörködtetõ lövést eresztett el, csak centikkel kerülte el a kaput. 
  87. perc: Salihovic vezette el a labdát a bal oldalon, kényszerítõbõl visszakapta a labdát, ám Rensing bravúrral hárított. 
  92. perc: 2-1! A végig veszélyes Luca Toni középrõl, óriási védelmi hibát követõen 10 méterrõl a kapuba lõtt! 

  Játékstatisztika

  FC Bayern - TSG 1899 Hoffenheim 2:1 (0:0)

  FC BayernRensing - Oddo, Lucio, Van Buyten, Lahm - Schweinsteiger (60. Borowski), Van Bommel, Zé Roberto, Ribéry - Toni, Klose
  Kispadosok:Butt, Demichelis, Lell, Ottl, Sosa, Kroos
  TSG 1899 HoffenheimHaas - Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger - Weis, Gustavo, Carlos Eduardo (90.+2 Vorsah) - Obasi (74. Salihovic), Ibisevic, Ba
  Játékvezetõ:Florian Meyer (Burgdorf)
  Nézõk:69.000 (teltház)
  Gólok:0:1 Ibisevic (49.), 1:1 Lahm (60.), 2:1 Toni (90.+2)
  Sárgalapok:Zé Roberto, Rensing, Borowski / Ba, Obasi
  Írta: acs_attila

  Hírek