×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szerda, 10 december 2008 12:25

  Lyon - Bayern 2 - 3

  Sikerült, egy nehezen kiharcolt 2-3-al, de megszerezte a csapat az elsõ helyet a csoportban 14 ponttal. Második a Lyon 11 ponttal és az AC Florenz 6 – Steaua Bukarest 1 ponttal a kiesõk.

   

  Hatalmas hajrával kezdett mindkét csapat, de szerencsére az elsõ gól mégis a bajoroké volt a 12-ik percben, Miro Klose lepte meg a hazaiakat. Ez még nagyobb lendületet adott a németeknek és ezek után folyamatos támadásba kezdtek. A 33. percben Toni indított egy szép passzot Ríbérynek, amit õ gyönyörûen érvényesített. Ezzel a 0-2-vel úgy tûnt, hogy a franciák egy kicsit „összeomoltak”, fõleg miután megkapták a harmadikat is a 37. percben, amikor a Schweinsteiger – Ribéry – Klose összjátékból érkezett a „csapás”. A félidõ végére úgy tûnt, hogy a meccs le van játszva, de sajnos már megint túl hamar kiabáltuk el.

   

   

   

  Már az 52. percben megjött az elsõ ellengól, a Bayern védelem sehol sem volt. A Lyon felerõsödött és átvette a támadó pozíciót, több olyan helyzetük is volt, ami akár veszélyes is lehetett volna. A 68-ik percben Benzema góljával 2-3 lett az eredmény, amitõl a Bayern került olyan állapotba, mint az elsõ félidõben a Lyon volt. Szinte mindig Rensing kapuja elõtt volt a labda, szerencsére a bajor kapus nagyon jól hárított. 

   

  A 75 perc után úgy tûnt, hogy mindenki elvesztette a fejét, a franciák a hirtelen jött lendülettõl, a németek meg „tehetetlenségtõl”, és sorra jöttek a szabálytalanságok, ezzel együtt pedig a sárga lapok. Ottl, Lahm és van Bommel is begyûjtött egyet – egyet. 89. percben Klinsmann még beküldte Altintopot Schweinsteiger helyett, a franciák továbbra is a kapuba voltak, de három perc hosszabbítás után vége lett a mérkõzésnek, és bajorok megkönnyebbülve, de nem hiszem, hogy óriási gyõzelmi örömmel mentek le a pályáról.

   

   

   Fontos pillanatok:

  4.perc: Ederson tette próbára Rensinget egy szabadrúgásból...
  11. perc: Miroslav Klose gólt szerzett!Vezet a Bayern! Össze-vissza szerencsétlenkedtek a lyoni védõk saját tizenhatosukon belül, a labda aztán a középen érkezõ Klose elé sodródott, aki 13 méterrõl, egybõl a kapu közepébe lõtt. 0-1!
  12.perc: Egy baloldali beadásra Benzema csapott le, a csatár hét méterrõl, kissé balról egybõl lõtt - az oldalhálóba...
  18. perc: Borowski lõtt alig kapu fölé 11 méterrõl.
  34. perc: Franck Ribéry gólt szerzett!Miközben nyomtak a franciák, ismét õk kapituláltak! Ribéry gyõzött le két védõt, majd kissé balról, mintegy 11 méterrõl jobbal tekert el a bal alsóba. 0-2!
  37. perc: Miroslav Klose gólt szerzett!   
  Nesze neked, Lyon! Egy hatalmas lyoni kapufa utáni ellentámadásból növelte elõnyét a Bayern. Ribéry ívelt be balról, a hosszú oldalon álló Klose pedig négy méterrõl kapásból a földre rúgta a labdát, ami a bal felsõbe pattant. 0-3!
  45. perc: Benzema lõtt 18 méterrõl, középrõl kapu fölé
  53. perc: Sidney Govou gólt szerzett!Szépített a Lyon! Ederson bombázott kapura balról, 11 méterrõl, Rensing középre ütötte a labdát, Govou berobbant és a kapuba passzolt. 1-3!
  61. perc: Rensing és a kapufa hárította Mensah próbálkozását. Nagy helyzet volt, feljött a Lyon...
  68. perc: Karim Benzema gólt szerzett!Már csak egy a hazaiak hátránya! Toulalan indításába Van Bommel ért bele rosszul, a labda éppen Benzema elé került, a francia csatár kicselezte a kiinduló Rensinget, majd az öt és feles csücskétõl, jobbról a kapuba passzolt. 2-3
  81. perc: Fred fejelhetett teljesen szabadon az ötösrõl, a gólvonalon álló Rensing viszont hatalmas bravúrral kikaparta a labdát.
  95. perc: Vége a találkozónak. Ellentétes félidõk után, egy szenzációs meccsen egy picivel jobb volt a Bayern. 2-3!

   

  Játékstatisztika

  Olympique Lyon - FC Bayern 2:3 (0:3)

  Olympique Lyon Lloris - Gassama (64. Källström), Mensah, Boumsong, Grosso - Makoun, Toulalan - Govou, Ederson (77. Delgado), Mounier (64. Fred) - Benzema
  FC Bayern Rensing - Oddo (90. Breno), Demichelis, van Buyten, Lahm - Schweinsteiger (89. Altintop), Van Bommel, Borowski, Ribéry - Toni, Klose (69. Ottl)
  Kispadosok: Butt, Sosa, Kroos, Niedermaier
  Játékvezetõ: Howard Webb (Angol)
  Nézõk: 38.349
  Gólok: 0:1 Klose (12.), 0:2 Ribéry (34.), 0:3 Klose (37.), 1:3 Govou (52.), 2:3 Benzema (68.)
  Sárga lapok: Grosso, Gassama / Borowski, Van Bommel, Lahm, Ottl

   

  Írta: Dorec és acs_attila

  Hírek