szerda, 19 november 2014 19:18

  Löw: Sikeres zárása egy szenzációs évnek

  Written by Szandi

  Győzelem a rangadón. Győzelem az Európa-bajnok és a világbajnok csatájában. Győzelem egy kiemelkedő év méltó zárásaként. Joachim Löw adott interjút a DFB holnapjának.

  dfb.de: Hogyan értékelné az év utolsó mérkőzését?

  Joachim Löw: Úgy gondolom, ennél szebb zárást nem is kívánhattunk volna ebben az évben. Az utóbbi időben nem teljesítettünk annyira meggyőzően, és az Európa bajnoki selejtezőkön is botladoztunk. Ettől függetlenül a spanyolok elleni győzelem mindenképp szép zárása lesz ennek a szenzációs évnek. A körülmények elég nehezek voltak, az időjárási viszonyok sem voltak valami jók. Ettől függetlenül sikeres estét tudhatunk magunk mögött.

  dfb.de: Egy jól megerősített védelemmel küldte fel csapatát a pályára. Mennyire volt elégedett velük?

  Joachim Löw: A védekezéssel nagyon meg voltam elégedve. Mindhárom védőnk nagyon jól tette a dolgát és a szélsők is sokat besegítettek a beadásoknál. Tudtuk, hogy a spanyolok a beíveléseknél keményen fognak küzdeni így nekünk a tizenhatoson belül is határozottnak kell maradnunk. Ez sikerült is.

   dfb.de: A Gibraltár elleni mérkőzésen is ilyen szervezettnek látta a támadások építését?

  Joachim Löw: Gibraltár ellen egyáltalán nem így játszottunk ezért nagyon elégedetlen voltam. A spanyolok ellen főleg a második félidőben nagyon jó támadásokat vezettünk. Tovább kell fejlődnünk és néhány dologban javulnunk. A mai meccs ehhez egy jó kezdet volt. Így elégedett is vagyok.

  Hírek