×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  vasárnap, 28 június 2015 19:31

  Löw: "Teljesen kiüresedtem érzelmileg"

  Written by
  Joachim Löw különleges betekintést engedett érzelmeibe és gondolataiba a Rió-i VB győzelmet követő ünnepléssel kapcsolatban. "Októberig nem is tudtam a megfelelő hőfokon dolgozni. Addig tartott, mire sikerült visszanyernem a motivációmat" - magyarázta az 55 éves edző a Weltnek. "Azt megelőzően lemerült elemekkel dolgoztam".

  Ez az érzés a németek Argentína felett aratott 1-0-s döntőbeli győzelmét követően született meg. "Rögtön a végső sípszót követően éreztem meg ennek a rohanásnak a hatását. Tudtam, hogy éppen most nyertük meg a Világbajnokságot, és a trófeát hazavisszük magunkkal. Őrült érzés volt" - nyilatkozta Löw. "Később aznap éjszaka a feleségemmel, a munkatársaimmal és a barátaimmal a szállodában üldögéltünk. Boldog voltam, de nem volt erőm a kitörő ünneplésre. Nem voltam rá képes, a torna miatt teljesen kiüresedtem érzelmileg."

  "
  Élveztem az egyedüllétet" - a sikert követő hetekben. "Gyakran gondoltam vissza a Brazíliában történtekre, és ilyenkor mindig nagyon boldog voltam. Azonban kellett egy kis idő, hogy újratöltsem az aksijaimat. Aztán amikor elkezdődtek újra a nemzetközi megmérettetések, akkor kezdtem érezni a változást. Tudtam, hogy a következő feladatokra kell koncentrálnunk, ami a brazíliai siker igazolása és a csapat még ennél is jobbá tétele." Löw következő feladata a 2016-os franciai EB lesz.

  Egy évvel a brazíliai diadalt követően még mindig van hova fejlődnie a csapatnak állítása szerint: "Hátul jobbnak kell lennünk. Gyakran csak céltalanul előrerúgjuk a labdát, ha az ellenfél nyomást helyez ránk."

  A német válogatott edzője a támadó játékosoktól is javulást vár. "Elő kell vennünk újra azt a játékot, ahol kihasználjuk az üres területeket, és ahol a passzok nem mindig az álló helyzetben lévő játékosokhoz mennek. A kulcspasszaink is gyakran pontatlanok. Ezeken is fejleszteni kell."

  Löw a csapat felé több türelmet kér, tekintettel arra, hogy Philipp Lahm, Per Mertesacker és Miroslav Klose nemrég jelentette be visszavonulását a válogatottól. "Nincsenek hierarchiabeli problémák a keretben, de egy csapatnak muszáj rátalálnia önmagára, mielőtt bizonyítani tudna" -  állította. A Franciaországban megrendezendő Európa-bajnokságig a következő kérdésekre kell megtalálni a választ: "Ki áll a csapat élére a nehéz szituációkban? Kire nézhetnek fel a fiatal játékosok, és kitől tanulhatnak? Kik fogják mutatni az utat?" Löwnek van ötlete arról, kik fogják jelenteni a csapat alapköveit a jövőre nézve: "Bastian Schweinsteiger, Jérome Boateng, Manuel Neuer, Sami Khedira, Mats Hummels, Toni Kroos és Thomas Müller már mind kezdi betölteni ezeket a pozíciókat. Jó munkát végeznek mindannyian."


  Hírek