×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  péntek, 11 szeptember 2015 10:09

  Löw: "Stílusosan akarunk kijutni"

  Written by
  A Nationalelf gyakorlatilag megvette a jegyét a 2016-os Európa-bajnokságra, miután legyőzte Lengyelországot és Skóciát. A DFB.de-vel készített interjú során Joachi Löw a glasgow-i győzelemmel kapcsolatos gondolatait osztotta, beszélt többek között Thomas Müllerről, Ilkay Gündoganról és a nemrég debütált Emre Canról.

  Herr Löw, a 3-2-es izgalmas és őrült meccset követően szinte biztos a német válogatott kijutása. Hogy foglalná ezt össze?

  Joachim Löw: "Az volt a célünk az elmúlt héten, hogy megnyerjük mindkét meccsünket, ami sikerült is, óriási lépést tettünk előre a kijutás felé, ezért elégedett is vagyok."

  Úgy gondolja, hogy már ki is jutottak?

  Löw: "Nagyon, nagyon jó helyzetben vagyunk, egy döntetlen Írország ellen már elég is lenne, de mi sose lépünk ilyen hozzáállással  pályára. Írországban győzni akarunk, stílusosan akarunk kijutni."

  Múlt héten nem voltak ilyen jó helyzetben. Megnyugodott már, vagy eddig se aggódott sokat?

  Löw:
  "Soha nem kételkedtem efelől. Mindig meg voltam róla győződve, hogy képesek vagyunk kijutni, de én is meglepődtem, milyen gyorsan és könnyedén mennek a dolgok, ha teljes kerettel rendelkezem."

  Aggódik a két bekapott gól miatt?

  Löw: "Nem, nem kell túlreagálni egy meccset. Nehéz volt, mert olyan ellenfél ellen játszottak, akik folyamatosan nyolc-kilenc emberrel helyezkedtek a labda mögött, de összességében mi irányítottuk a meccset. Mindkét gólt állított helyzetből kaptuk, de nyílt helyzetből esélyt nem hagytunk nekik."

  Mint ahogy az itthoni meccsen, itt is Thomas Müllert választották a meccs legjobbjának a két gólja miatt. Még mindig képes önnek meglepetéseket okozni?

  Löw: "Thomas hihetetlenül jó helyzetfelismeréssel rendelkezik. Észrevétlenül mindig megtalálja a megfelelő pozíciót, és a kipattanókra is figyel. Mintha tudná előre, hova fog kerülni a lbda. Ez nem tanítható képesség, ő ezzel született."

  Egyetlen változás volt a keretben a lengyelek elleni meccshez képest: bekerült Ilkay Gündogan, aki a győztes gólt lőtte. Hogy értékeli a teljesítményét?

  Löw: "Nagyon jól összejátszott Özillel a Lengyelország elleni meccs második félidejében. Ilkay egy fantasztikus középpályás, szuperül bánik a labdával és irányítja a csapatot. Egy hosszú sérülés miatt kihagyott néhány meccset, csak két válogatott meccset játszott azóta, de mindkét meccsen nagyon kielégítő teljesítménnyel rukkolt elő. Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhet, mindkét meccsen megmutatta, mennyire értékes játékos."

  Emre Can kicsitt sebezhetőnek tűnt az elmúlt két meccsen- Megkapja máég az esélyt jobbszélsőként a jövőben?

  Löw: "Igen. Nem lehet sokat elvárni két meccs alatt. Először volt a keretben, és láthatta mennyire más itt, mint az U21-esek között. Jól építi fel a játékot hátulról, felvállalja a rizikót, nagyon erős fizikálisan és klasszis módon bánik a labdával. Természetesen van még mit fejlődnie és még segíteni kell neki a jó irányba haladni, de ne felejtsük el, még mindig nagyon fiatal, és nagyon elégedett vagyok a két meccsen mutatott teljesítményével."

  Hírek