×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  vasárnap, 03 július 2016 15:03

  „Hatalmasat küzdött a csapatom”

  Written by

  Megtört az átok. Németország az olaszok legyűrésével bejutott az elődöntőbe. Joachim Löw szövetségi kapitány nemcsak a végeredménnyel, de játékkal is elégedett volt.

  Volt már része ilyenben?
  „Drámai meccs volt, a legvégsőkig. 2006-ban Argentína ellen hasonlót éltem át. Taktikailag hihetetlenül magas színvonalú volt a találkozó, mindkét csapat részéről. Tényleg hatalmasat küzdött a csapatom.”

  Az első gól után úgy tűnt, hogy zsebben van a meccs…
  „Uraltuk a meccset. A tizenegyes egy szerencsétlen szituációból lett. Nem tudtam elképzelni, hogy az olaszok akcióból is be tudnak találni.”

  Miért álltak át háromvédős rendszerre?
  „Tudom, hogy ez vita tárgya. De sürgetően fontos volt, hogy változtassunk a csapaton. Az olaszok mások, mint a szlovákok. A szélekről játszanak. Kiszámítható. Jó, de kiszámítható. Ezért kellett megerősítenünk a középpályánkat. Az olasz-spanyol meccs után ez volt az első gondolatom.”

  A háromvédős rendszer továbbra is megmarad lehetőségként?
  „Már az EB előtt egyértelmű volt számomra: nem lehet mindig ugyanúgy játszani, akkor mi is kiszámíthatóak leszünk. Gyakran szoktunk eszerint edzeni, nem volt nagy újdonság a játékosok számára.”

  Hogyan zajlott a tizenegyes-lövők kiválasztása?
  „Mesut kapásból mondta, hogy lőni fog. Müller és Draxler is. Az első öt hamar megvolt. Ezt rá kell hagyni magukra a játékosokra. Alapvetően van néhány remek lövőnk, ha most nem is sikerült nekik. Jónak találom, hogy a fiatalok, Kimmich és Hector is meg tudta őrizni a hidegvérét ilyen kulisszák mellett is.”

  Hogyan értékeli Bastian Schweinsteiger teljesítményét?
  „Egyértelmű volt, hogy szükségünk lesz rá a tornán. Jól szállt be a meccsbe. Nem volt könnyű dolga, régóta ez volt az első hosszabb mérkőzése. De fontos, hogy egy ilyen tapasztalt játékos is ott van a pályán.”

  Hírek