×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  szombat, 17 június 2017 15:29

  Kezdődik a Konföderációs Kupa!

  Written by

  Június 17. és július 2. között Oroszország ad otthont a 10. alkalommal kiírt Konföderációs Kupának.

  Idén nyáron sem maradnak futball nélkül a német válogatott szimpatizánsai. Világbajnoki címvédőként a Nationalelf is részt vesz a következő évi VB próbajátékán. Túlzás lenne azt írni, hogy megtisztelő feladat. A németek is leginkább kötelességből utaznak el Oroszországba.

  kimmdfb

  1999-ben, amikor első alkalommal szerepeltek a tornán (akkor EB-címvédőként), még csak azért vállalták a részvételt, hogy ne veszélyeztessék a küszöbön álló VB-pályázatukat. Alaposan le is szerepeltek. Ma már csak a legjobb memóriával rendelkezők emlékeznek a Ronald Maul, Mustafa Dogan, Heiko Gerber hármasra, akik az akkori B? C? válogatottban helyet kaptak. 2005-ben VB-rendezőként látták vendégül a különböző konföderációk bajnokait. A „nyári mese” hősei itt már megmutatták magukat, de a német VB-szervezők is okulni tudtak a felmerülő hibákból. Ez jelzi, hogy annyira azért nem felesleges a torna. Bár a németek részéről mindenki elmondta, nem bánnák, ha többször már nem rendeznék meg. Érdekes, hogy Löwék 21 fős kerettel vágnak neki a tornának, Leroy Sané illetve Diego Demme sérülését követően a kapitány nem hívott be új embert a keretbe.

  Németország még sosem nyerte meg a Konföderációs Kupát. Idén is B-válogatottal küzdenek majd. Ennek ellenére esélyesei a tornának, a chilei valamint a másik csoportban szereplő portugál illetve orosz válogatottakkal egyetemben. A német keretben a nagyágyúk nincsenek ott. Három világbajnok, Mustafi, Ginter és Draxler mellett azonban számos olyan fiatalnak szurkolhatunk majd, akik épp a klasszissá válás előtti időszakukat járják. Így különös bizodalmunk lehet abban, hogy ez a torna Joshua Kimmichről is szólni fog. De a Süle-Rudy kettősre is odafigyelhetünk majd. (Arturo Vidal is kint lesz.)  Ez a torna arról fog szólni a németek számára, hogy aki kiemelkedő teljesítményt nyújt, a következő évben a legjobb német keretnek is tagja lesz. Akár már kezdőként is. Leginkább a csatárkérdés miatt ígérkezik kulcsfontosságúnak ez a torna. De az is fontos tényező, hogy a németek tapasztalatokat gyűjthetnek a körülményekről. Brazíliában nagyon bejött a saját edzőtábor építése, a következő két hétben okosabbak lesznek ezen a téren is.

  A tornát idén is két csoportban (A: Oroszország, Portugália, Új-Zéland, Mexikó illetve: B: Németország, Chile, Ausztrália, Kamerun) kezdik a csapatok. A csoportmeccseket az elődöntők, majd a helyosztók követik. Négy helyszín, Szentpétervár, Kazany, Szocsi és a moszkvai Szpartak stadion fognak vizsgázni. A meccseket általában – magyar idő szerint – 17 illetve 20 órától játsszák. Németországban az ARD és a ZDF, itthon pedig a közszolgálati sportcsatorna közvetít az eseményről. Bemutatkozik a videóbíró.

  A német csoportmeccsek:
  június 19. hétfő 17.00 Németország – Ausztrália
  június 22. csütörtök 20.00 Németország – Chile
  június 25. vasárnap 17.00 Németország – Kamerun

  A német keret: LINK

  A német válogatott szimpatizánsai az U21-es EB-re is figyelni fognak majd, ami szintén ebben a két hétben zajlik majd Lengyelországban. Serge Gnabry és Renato Sanches részvételével.

  Hírek