×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  szombat, 31 december 2011 12:42

  Visszatekintő 2011: Nationalelf

  Written by

  Év végi visszatekintő sorozatunkból idén sem maradhat ki a német válogatott 2011-es évének összefoglalója. Ezt történt a DFB berkeiben 2011-ben!

  Ugyan idén nem rendeztek nagy tornát a férfiak számára, ennek ellenére a legnagyobb figyelem természetesen azért idén is Lahmra és társaira szegeződött. A Nationalelf idén mind az eredményesség, mind pedig a játék szempontjából nagyot alkotott.

  Egyfelől a német válogatott maximális pontszámmal abszolválta EB-selejtezőcsoportját, másfelől pedig a játékán látszik, hogy még mindig fejlődőképes. Idén újabb fiatal klasszisjelöltek kaptak nagyobb szerepet a válogatottban, amely a már-már tapasztalt tagokkal kiegészülve még inkább lehengerlő harcmodorral képes két vállra fektetni ellenfeleit. Minden adottnak látszik tehát ahhoz, hogy a Nationalelf 2012-ben végre elérje azt, amiért megdolgozott, és amit megérdemel.

  Sikertelen hazai VB

  2011 a női futball éve is volt Németországban. A németek rendkívüli módon készültek arra, hogy a 2006-os VB után most a nők számára is igazi futballünnepet varázsoljanak. A körítés ezúttal is megvolt. Sajnos azonban a válogatott nem tudta azt az eredményt szállítani, amit elvártunk volna.

  Zsinórban két világbajnoki és zsinórban hat Európa-bajnoki cím után talán nem is volt váratlan a kiégettség a német lányok részéről, ettől függetlenül persze nem örültünk a Japán elleni vereségnek. Amivel egyébként a 2012-es londoni olimpiai részvételt is elbukták a lányok.

  Birgit Prinz a női futball történetének talán legnagyobb alakja idén búcsúzott a válogatottságtól.

  Yesil és társai színre lépnek

  A kisebb megtorpanás után 2011-ben újra az utánpótlásra is igazán büszkék lehettünk. Leginkább az U17-es válogatottra, mely az EB-n második, a VB-n pedig harmadik lett. Utóbbin már igazán mesés játékkal nyűgözte le a mexikói közönséget. Néhány játékost pedig talán már a 2014-es világbajnokságon is láthatunk majd.

  Az U21-es csapat a 2010-es selejtezőbeli blama után az új korosztállyal eddig szárnyal, maximum pontszámmal vezeti EB-selejtezőbeli csoportját, már a csoportkör felénél nagyon közel áll ahhoz, hogy bekerüljön a playoff-körbe.

  A nőknél az U19-esek EB-t nyertek, az U17-esek pedig a tavalyihoz hasonlóan idén is harmadikak lettek. Végül pedig kicsit a Bayern München szemszögéből: ahogyan a férfi U17-eseknél Emre Can, úgy a női U19-eseknél Lena Lotzen révén már most láthattuk egy-egy leendő klasszisjelöltünket – mindkét játékos jövőjét illetően bizakodók lehetünk. De ez nincs másként az össznémet futball jövőjével sem.

   

  Hírek