×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  hétfő, 12 október 2015 15:35

  Reakciók: Németország - Grúzia

  Written by
  Egy nyögvenyelős meccset követően végül megőrizte első helyét a Nationalelf a csoportban. Ezzel eldőlt, hogy a német csapat zsinórban tizenkettedszer jutott ki világeseményre. A grúzok ellen aratott 2-1-es győzelem utáni reakciók következnek.

  Joachim Löw:
  "A játék néhány elemében hasonlított az Írország elleni meccshez. Rögtön az elején volt három óriási lehetőségünk, amiket nem használtunk ki, pont, mint az Ír Köztársaság elen. Ezt követte a frusztráció, s elkövettünk néhány hibát. Mondhatnám, hogy boldogok vagyunk a kijutás miatt, de az utolsó két mérkőzésen mutatott játékunk miatt nem. Mi ennél jobbak vagyunk. Lesz még munkánk a csapattal." "Marco Reus egy fantasztikus játékos, akinek nem kéne kihagynia a lehetőségeket. Tehetséges játékos, de ma két ziccerben is hibázott. Ma túl sok helyzetet hagytunk ki. Erre most lehetne mondani, hogy mi is hagytunk nekik lehetőséget. Neuernek két vagy három fantasztikus védése is volt, ennek köszönhető, hogy nem süllyedtünk lejjebb. Nem voltunk elég gyorsak, hogy védelemből támadásba váltsunk át."

  Wolfgang Niersbach (a DFB elnöke): "Nem azért neveztek ki minket, hogy ilyen ingatag meccseket játszunk. Manuel Neuernek volt néhány olyan védése, amire nem minden kapus képes. Ezért tartozunk neki. Mi nehezítettük meg magunknak a meccset, de sikerült tizenkettedszer is kijutnunk zsinórban. Csodálatos játékosaink vannak, de többször kell betalálnunk. Ezzel az egész selejtező alatt szenvedtünk. Ha nyugodt meccset akarunk játszani, akkor az elején be kell találnunk. Ez volt a probléma a lengyelek elleni meccsen is."

  Manuel Neuer: "Edzéseken 50 gólt lövünk. A meccsen alig néhány lövésünkből születik gól. Sokkal precízebbnek kell lennünk elől, és így könnyítjük meg a dolgunkat. Az egyenlítő gól után is szenvedtünk. Ennek meg kell változnia az EB-ig. Remélhetőleg addigra megtaláljuk azt a formánkat, ami híressé tesz minket."

  Max Kruse: "Jól találtam el a labdát, és egy kis szerencsém volt a gólnál. Az ilyen fajta ellenfeleknél nehezen megy a játék, de mindig elő kell állni valamivel. Meg akarjuk tartani a jó formánkat."

  Mats Hummels: "Természetesen nagyon idegesítő az amikor ennyi helyzetet kihasználatlanul hagyunk, mert határozottan megkönnyíthettük volna a dolgunkat. Tudtuk, hogy Grúzia sokkal jobb csapat annál, mint amit a ranglistán elértek. Az edző is világossá tette ezt nekünk. Volt, hogy egyszerre három játékosuk támadta le a labdát birtoklót, nincs olyan csapat a világon, aminek ez ne okozna nehézségeket."

  Ilkay Gündogan: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy nyertünk. Mindig nehéz olyan csapat ellen játszani, akik főleg a tizenhatosuknál lecövekelve töltik az időt."

  Hírek