Lahm: "Én követtem el a döntő hibát"

Mayer László Írta: 

A Bayern München szerda este 3:2-re kikapott a Borussia Dortmundtól, így az elődöntőben búcsúzni kényszerült a Német Kupából. A bajorok egyetértettek abban, hogy a hiba jelenleg a helyzetkihasználásban keresendő.

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

Carlo Ancelotti: "Egy kiesés után természetesen csalódott az ember. A kupa fontos versenysorozat számunkra. Jól játszottunk az első félidőben és meg kellett volna szereznünk a 3. gólt. Ott hibáztunk, hogy nem használtuk ki a helyzeteinket. A második félidőben már hiányzott az egyensúly is. Túl korai még összegezni a szezont. Négy mérkőzés vár még ránk és meg akarjuk nyerni a Bundesligát."

Philipp Lahm: "A döntő hibát én követtem el. Van még 3 és fél hetem a csapattal aztán vége. Ez minden. Nagy a csalódottság. Sokat vártunk magunktól, ezt láthatták az első 15 perc után, a döntőbe akartunk jutni. Sajnos nem sikerült. Az első negyedórában nem játszottunk jól, nem voltunk következetesek. Aztán viszont mi irányítottuk a játékot. Ha kétgólos előnyünk van, akkor nehéz nyerni ellenünk."

David Alaba: "Volt elég lehetőségünk, hogy eldöntsük a mérkőzést. Ha ezeket nem használod ki, azt bizony megbüntetik. Ha 3:1-re vezettünk volna máshogy festett volna az egész. A Dortmund higgadt maradt és kihasználta a helyzeteit."

Sven Ulreich: "Nem használtuk ki az egyértelmű helyzeteinket és hagytuk visszajönni a Dortmundot a meccsbe. Nagy kár. Nem a legjobb szezon, hiszen a kupaküzdelmektől búcsúznunk kellett. Minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy a bajnokságot, amilyen hamar csak lehet, megnyerjük."

Thomas Tuchel (BVB-edző): "Nagyon jól kezdtünk, a megérdemelt vezetésünk után viszont elvesztettük a fonalat. Örülhettünk, hogy a félidőben csak 2:1 volt a Bayernnek. A 60. perc környékén ismét feljavultunk és bátrabbak lettünk. Így újra nyílt lett a mérkőzés és az volt az érzésünk, hogy még van esélyünk kiegyenlíteni, sőt akár meg is nyerhetjük a meccset. Tisztában voltunk vele, hogy jó adag szerencsére is szükségünk lesz. És a szerencse most a mi oldalunkon állt.

Marco Reus (BVB): "Nem kezdtünk rosszul, de borzasztó nehéz itt játszani. A támadásokhoz nem sok közünk volt az első félidőben. Miután a Bayern megszerezte a vezetést már senki nem számolt velünk, de nekünk hinnünk kellett magunkban. A Bayernnek megvoltak a lehetőségei, amelyeket viszont nem használtak ki. Sikerült két kontrát vezetnünk és azokból kétszer betalálni."

Free Joomla! template by Age Themes