×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  vasárnap, 17 május 2015 22:18

  Kik távozhatnak a nyáron?

  Written by

  Csapatunk számára egyetlen tétmérkőzés és a bajnoki ünneplés maradt a 2014/15-ös szezonra. A háttérben azonban már a következő szezon előkészületei is zajlanak. Május végétől beindul az átigazolási időszak.

  A lehetséges távozók listája egyáltalán nem rövid, de konkrétumot egyelőre alig ismerünk. Várhatóan az utolsó bajnoki forduló napján – Claudio Pizarro virágcsokorral? – avagy az azt követő héten kapjuk meg az első komoly információkat. Néhány játékosnak azonban már most kifelé áll a szénája. Megint mások gyakran kerülnek az átigazolási hírekbe.

  Pillanatnyilag aligha képzelhető el, hogy a 36 éves Claudio Pizarro meghosszabbítsa lejáró szerződését. A perui több sérüléssel küszködött a szezonban, de amikor egészséges volt, akkor is csak elvétve kapott játéklehetőséget. Ő maga április végén két dolgot mondott el: a Bundesligában belül nem váltana illetőleg addig bezáróan még nem született végleges döntés a jövőjét illetően: „Még nem ültünk le tárgyalni” – mondta el a Kickernek. Azonban teljességgel még nem kell lemondanunk róla: tavaly május 27-én hosszabbított.

  Másik lejáró szerződéssel bíró játékosunk, Mitchell Weiser esetében sem született egyelőre döntés. Áprilisban több alkalommal is megjelent vele kapcsolatban, hogy a klub nem kíván vele hosszabbítani. Azóta Matthias Sammer és Pep Guardiola is úgy nyilatkozott, hogy Weisernek még nem kell lemondania az új szerződésről. Weiser kora egy esetleges kölcsönadást sem zárna ki – ehhez azonban az új szerződés elengedhetetlen lenne.

  A harmadik játékosunk, akivel kapcsolatban gyakran felvetül a távozás: Pepe Reina. 2017-ig kötelezte el magát a Bayernhez. 32 éves, hivatalosan még a válogatottságtól sem vonult vissza. A Corriere dello Sport múltheti beszámolója alapján a Nápoly szívesen viszontlátná soraiban. Reina tavaly egy évet kölcsönben szerepelt az olaszoknál. Még nem kizárt, hogy a Nápoly jövőre a BL-ben indul majd.

  (Tom Starke 2014 végén további egy évvel meghosszabbította szerződését a Bayernnél, ami így 2016 nyaráig szól.)

  Azt megszokhattuk, ha egy-egy játékos elégedetlen, kikerül a kezdőből, kritikák kereszttűzébe kerül, akkor egyből megjelennek az átigazolási pletykák is. Emlékszünk arra, hogy Arjen Robben győztes BL-gólját követő percekben a magyar kommentátor is Robben távozását borítékolta. Jelenleg két olyan játékosunk van, akit elégedetlennek titulálnak. Dante és Mario Götze. Dante elsősorban a téli időszak alatt volt sajtótéma. Ő április közepén így nyilatkozott: „Miért kellene a váltáson gondolkodnom? Ez teljesen érthetetlen lenne. 100%-ig a csapat része vagyok, maradni szeretnék.” Mario Götze pedig a két BL-elődöntőn szorult a padra. A héten az angol bulvársajtóban már össze is hozták az Arsenallal. A klub részéről egyértelműen elutasítóan nyilatkoztak a témában: „Mariónak szerződése van nálunk. És nem tudok arról, hogy az ügynöke más kluboknak ajánlgatná őt. Kötelesek vagyunk támogatni Mariót. Nem szabad elfelejteni, hogy még őrülten fiatal. Tanulnia kell ahhoz, hogy a Bayern elvárási szintjét elérje” – mondta Rummenigge.

  A fentieken túl persze számtalan hajmeresztő pletykát lehet még olvasni a sajtóban. Spanyol lapok David Alabát gyakorlatilag havonta összehozzák a Real Madriddal, amiként a Louis van Gaal (Manchester United) – Thomas Müller kapcsolat újramelegítése is állandóan a terítéken van. Alaba a szezon során többször is megerősítette, hogy nem foglalkozik ezekkel a pletykákkal, Müller esetében pedig – a lehető legszkeptikusabban is – nehéz komolyan venni bármilyen hasonló hírt.

  Beszélnünk kell még Bastian Schweinsteigerről is! Schweini szerződése 2016-ig szól. A hírek alapja – amellett, hogy a kapitányhelyettes is tett ilyen nyilatkozatokat a múltban – az életrajzi regényének írójától származik, aki múlt időben úgy fogalmazott: „Mindig is arról beszélt, hogy szívesen menne külföldre.” Ebből azonban még nem következik, hogyan gondolkodik MOST.

  Xherdan Shaqiri révén egy biztos távozónk már van. A szélső ezt a félévet kölcsönben tölti Milánóban, július 1-jétől lesz végleg az Inter játékosa.

  A szezon végén Jan Kirchhoff, Julian Green és Pierre-Emile Hojbjerg kölcsönszerződése fog majd lejárni.

  Hírek