×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  csütörtök, 17 december 2015 20:04

  Mozgalmas téli szünet várható

  Written by

  Totálisan felrobbant a nemzetközi sajtó és a közösségi média: két nappal a naptári év utolsó meccse előtt már a Bayern München edzőkérdése a slágertéma.

  Szerdán a Marca – forrás és konkrétumok nélkül – lehozta, hogy Pep Guardiola nem fogja meghosszabbítani müncheni szerződését. Azóta a lapok egymásra licitálnak, a sok képtelennek tűnő történet között viszont valahol ott lehet a valóság is. A bulvársajtó türelmetlen, nekünk viszont még várnunk kell néhány napot arra, hogy fény derüljön az igazságra.

  Kifejezetten mozgalmas napokra lehet számítani Karácsony előtt, vagy legalábbis január első napjaiban.

  1. A legfontosabb mindenképpen Pep Guardiola ügye. Az edzőkérdés konkrétumait november végén alaposan körbejártuk (Guardiolánál pattog a labda). Lényegi változás azóta nem történt. Azonban a klubvezetők szájízében változást észlelni. Előbb Kalle Rummenigge, majd szerdán Edmund Stoiber felügyelőbizottsági tag beszélt arról, hogy Pep Guardiola nélkül is megy tovább az élet, van B-terv. Stoiber: "A vezetőedző tudja, hogy szívesen megtartanánk. Ő maga kérte, hogy részletekről csak azt követően tárgyaljunk, ha már befejeződött az őszi szezon. És ez rendjén is van. A vezetőség egy jó vezetőség, akinek van egy B-terve is."

  A spekulációk azonban alig követhető gyorsasággal röpködnek. Alapvetően öt nevet forgatnak lehetséges utódként: Carlo Ancelotti, Matthias Sammer, Lucien Favre, Guus Hiddink illetve Jogi Löw. Pep Guardiolát pedig elsősorban angol élklubokkal hozzák szóba: Manchester United, Manchester City illetve a Chelsea. De a Katalónia függetlenségét aktívan támogató Guardiolát a Real Madriddal is többször hírbe hozták. /A Chelsea csütörtökön menesztette José Mourinhót, ez hivatalos./

  A Marca csütörtökön kijelentette, hogy a Bayern már meg is egyezett Carlo Ancelottival. Forrást nem neveztek meg, de a téma így is uralta a nap híreit. A Sport Bild október elején már arról számolt be, hogy informális megállapodás született a Bayern és Ancelotti között. Ezt akkor az olasz szakember cáfolta.

  2. A vezetőedző mellett több játékosunk is tárgyalások előtt állhat. Jerome Boateng, Manuel Neuer, David Alaba és Thomas Müller esetében meggyőzőnek látszó hírek voltak, hivatalos bejelentés azonban még nem. Talán a következő héten?

  3. Távozók. Több olyan játékosunk van, akik csak elvétve kaptak szerepet Pep Guardiolától ezen az őszön: Jan Kirchhoff, Julian Green, Gianluca Gaudino és Sinan Kurt esetében akár már télen elképzelhető a váltás. Nem kizárt, hogy kölcsönben. Sebastian Rode többször is megerősítette, legutóbb épp múlthéten, hogy maradni fog a csapatnál.

  4. Lejáró szerződésűek. Jan Kirchhoff mellett Xabi Alonso és Tom Starke szerződése is lejár a következő nyáron. Claudio Pizarro esetében láttunk olyat, hogy csak júliusban, a felkészülési időszak derekán egyeztek meg a felek.

  5. Mister X. A német sajtóban nincs szó arról, hogy télen érkezne új játékos, azonban nem kizárt, hogy már télen megállapodás születik egy nyári igazolással. Mint tavaly Joshua Kimmich vagy előtte Robert Lewandowski esetében.

  Hogy ne vesszél el az átigazolási spekulácók között: Bayern München Átigazolási Hírek


  Hírek