×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  szombat, 08 október 2016 09:24

  Hosszabbítási dömping előtt a Bayern

  Written by

  Csapatunk fele a világot járja, hogy nemzeti válogatottja sikerén dolgozzon, a Münchenben maradtak pedig pihenőt kaptak Carlo Ancelottitól. A klubvezetés azonban feltehetően most sem pihen: több játékosunk szerződése is kifutóban van már.

  A sajtóban megjelent nyilatkozatok alapján mindenki szeret Münchenben futballozni, mindenkit szeretnek Münchenben, minden szép, de azért a háttérben bizonyosan nem ilyen egyszerű. Vessünk egy pillantást arra, mi a helyzet a játékosok szerződéseivel!

  Idén lejáró szerződésűek

  Több olyan játékosunk van, akikkel már biztosan ebben a szezonban le kell majd ülni tárgyalni, mert 2017 nyarán lejár a szerződésük, ingyen igazolhatók lesznek. Általánosságban ők a 30’-as korosztály: Franck Ribéry, Arjen Robben, Xabi Alonso, Tom Starke és Rafinha. De ide tartoznak Holger Badstuber és Julian Green is. A játékban lévő rutinos játékosok kapcsán mindenki hosszabbításban gondolkodik, amiként Badstuberrel kapcsolatban is csak ilyen hírek érkeztek az elmúlt időszakban.

  Starke az U14-es kapusokat is edzi, amiként mondja, tapasztalatokat gyűjt a továbbiakra. Julian Green helyzete nem rózsás egyelőre: játszott már világbajnokságon is, de a Bayernben nem sikerült neki az áttörés. Számára jelenleg a padra kerülés is eseti jellegű.

  Akikkel már foglalkozni lehet

  Bőven lesz tehát dolga a vezetőségnek, ha mindenkivel le akarnak ülni tárgyalni. Pláne, hogy több olyan játékosunk is van, akiknek 2018 nyarán jár le a szerződésük. Tehát amennyiben jövő nyárig nem hosszabbítunk velük, úgy azt kockáztatjuk, hogy 2018-ban ingyen igazolnak el. Ők: Sven Ulreich, Niklas Dorsch, Fabian Benko. Utóbbiak esetében nem elképzelhetetlen egy hosszabbítás + kölcsönadás képlet sem.

  Philipp Lahm minden alkalommal megerősíti, 2018-ban befejezi aktív pályafutását.

  Akikről már gondoskodott a klub

  Szerencsére a legtöbb játékosunk kapcsán egyelőre nem merül fel reálisan a távozás gondolata. A keret nagyobbik felének három év vagy annál hosszabb időre szól még a szerződése. Persze mindig lesznek, akik elégedetlenek a helyzetükkel, és a mélyebb zsebből dolgozó klubok céltábláján is ott maradnak legjobbjaink. Leginkább Robert Lewandowski kapcsán merül fel annak igénye, hogy a Bayern már most hosszabbítson vele. Ha kell, akkor a legjobban kereső bajorrá téve őt. A helyzetével elégedetlenek közül Juan Bernat az, akivel kapcsolatban reális lehet az eligazolás: ő spanyol válogatottként más BL-csapatoknál nagyobb eséllyel küzdhetne meg a kezdőért. Thiago illetve Arturo Vidal szerződése szól még 2019-ig.

  Ízlelgessük, mennyire jó helyzetben van a klub azzal, hogy a következő játékosok 2020-ig vagy 2021-ig szóló szerződéssel bírnak: Manuel Neuer, Jerome Boateng, Mats Hummels, David Alaba, Javi Martínez, Joshua Kimmich, Douglas Costa, Thomas Müller, Renato Sanches.

  Kölcsönszerződések

  Külön kategóriát képvisel a dolog: Kinglsey Coman esetén a Bayern opcióval rendelkezik. Ha akarja, akkor 2017 nyaráig bezáróan bármikor megnyomhatja a piros gombot és végleg leigazolhatja őt – függetlenül a Juventus szándékainak változásától.

  Mehdi Benatia a Juventusnál, míg Gianluca Gaudino a St. Gallennél szerepel kölcsönben. Mindketten 2017-ig kötöttek kölcsönszerződést. Benatiára a Juvénak van opciója, amúgy 2019-ig szól a müncheni szerződése. Gaudino 2018-ig áll szerződésben a Bayernnel.

  Hírek