×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szerda, 02 május 2018 19:53

  BILD: Házon belül oldjuk meg Robbéryék utódlását

  Written by
  Az igen szerencsétlen BL-kiesés után a szezonra hátra lévő részére már csak egy cél marad, a Német Kupa megnyerése. Ezzel egyidőben azonban a következő szezonra való felkészülés is megkezdődik. Az új edző személye már ismert és valószínűleg már a keret- és startégiatervezése is bőven folyamatban van.

  Az általában jól értesült SportBILD újságírói röviden összegyűjtötték nekünk, hogy milyen tervek forognak mostanában a Säbener Strassén:

  Robbéry örökösei
  A legfontosabb kérdés talán az, hogy ki léphet majd a Robbéry páros örökébe. Korábban több név is szóba került (Forsberg, Lemar, Asensio, Malcolm) azon belül egy nagyágyúról is ment a pletyka (pl Bale), a német sportlap szerint azonban erre a posztra már nem vadászunk igazából senkire. A nagy öregek hosszabbítása esetén ugyanis már a klubbal szerződéseben álló fiatalokkal oldjuk meg a témát. Az egyikük az idei szeonban hatalmas fejlődésen átmenő, jelenleg még sérült Coman, másik pedig a Hoffenheimben brillírozó, rengeteg gólt szerző - groteszk módon szintén sérült - Serge Gnabry. A francia szélvészt nem kell bemutatni, bármikor képes megnyerni egy-az-egy elleni szituációkat és a beadásai is rengetegett fejlődtek. A német válogatott Gnabry szintén szélsebes, nagyon erős a cselezésben, ráadásul gólerős és Niko akár árnyékékként is bevetheti. Ami mindkettejük mellett szóló plusz, hogy Robbéryvel ellenben ők flexibilisen bevethetők mindkét oldalon - ha szükséges.
  Jövőre tehát elsősorban ezek a fiatalok alakíthatják a széljátékunkat, kiegészítő embernek pedig ott lesz az egy-egy évet hosszabbító veteránok. Klasszikus szerepcsere, generációváltás.

  https://www.youtube.com/watch?v=AFDxOIv5qTI

  Középpálya
  De ha már rugalmasságról volt szó. Érdemes szót ejteni a középső középpályáról is ahol Leon Goretzka mindenképp fontos szerept játszaht Kovac terveiben. Az ok pedig egyszerű: Niko elég híres arról, hogy szereti változtatni, tesztelni a hadrendet: magyarul szívesen variál a 3 vagy 4 vagy 5 középpályás között. A védekezésben és támadásban is jól muzsikáló Goretzka rugalmasság pedig éppen kapóra jöhet Kovacnak.

  Kevésbé rózsás a helyzet Rudynak, aki Ancelotti alatt kapott még lehetőséget és jól is kezdett, később viszont Jupp nem igazán vette figyelembe. A játékos nem meglepő módon nem túl elégedett helyzetével - állítólag kérői is lennének. Kérdés, hogy a bajor klub marasztalja-e.

  Vidal sorsa régóta téma. Goretzkához haosnlóan ő is sokoldalú játékos, de a 30 évével már túl van pályafutása zenitjén. Korábban rengeteg pletyka volt arról, hogy Angliába vagy Olaszországba távozik. A legfrissebb sérülése azonban ezt lehet megnehezíti, sőt a nyilatkozatai alapján könnyen előfordulhat, hogy marad.

  Védelem
  A hátsó sorban is várható mozgás. Az, hogy Bernat távozni szeretne, nem újdonság és nyilván nem is meglepő. Egy ilyen szezon után, ahol alig kapott szerepet, ez elég valószínű, hogy be is fog következni. A BILD forrásai szerint már keresik is az utódját.

  Ami nagyobb érvágás lehet, az Boateng, aki legújabb nyilatkozatában igen egyértelműen utalt arra, hogy foglalkoztja a gondolat, hogy máshol fejezze be a pályafutását. Vidal esetéhez hasonlóan, azonban az ő terveibe is beleszólhat a friss sérülése, amivel nem igazán szoktak általában klubot váltani. Mindenesetre nem lehet véletlen, hogy a Bayern érdeklődése az Ajax 18 éves hátvéd tehetségért, Matthijs de Ligt-ért állítólag töretlen.


  Hírek