×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  kedd, 29 november 2011 21:45

  Hitzfeld: "Schweinsteiger a csapat esze"

  Written by

  Bastian Schweinsteigert sokáig szkeptikusan figyelték a futballszakmában, azonban a jelentősége igazán a hiányában látszik meg. Korábbi edzője, Ottmar Hitzfeld egyenesen a csapat eszének tekinti.

  Hitzfeld az AUDI Star Talk keretein belül tért ki a Bayern és a Nationalelf kapitány-helyettesére. Rendkívül fájónak tartja a középpályás hiányát, olyan fájónak, amit szerinte talán csak a relatíve konkurencia nélküli Mario Gomez hiánya jelentene: „Bastian a csapat esze, egy nagyszerű egyéniség – egyszerűen már a jelenléte is hiányzik a pályáról” – majd azt is elmondta – „Ez éppen ugyanaz, mintha Xavi vagy Iniesta sérülne meg hosszabb időre az FC Barcelonában.”

  Ottmar Hitzfeld szerint azonban vezérprobléma nincs a Bayernnél, sőt szerinte van még néhány játékos, akik irányt tudnak mutatni. Ilyen például maga a kapitány, Philipp Lahm is. Azonban „Philipp Lahm balhátvéd, ő egyszerűen nem tudja Schweinsteiger posztját átvenni” – utalva arra, hogy számára Schweini, mint minőségi játékos hiányzik.

  A svájci szövetségi kapitány a közelmúlt szomorú edzői tragédiája okán arról is beszélt, hogy rendkívül sok erőt emészt fel az edzői munka. Főleg a Bayern Münchennél, ahol folyamatos győzelmi kényszer alatt állsz: „A Bayernnél töltött 6 év olyan, mintha egy másik Bundesliga klubot 20 éven át vezettél volna.” Hitzfeld saját bevallása szerint már az un. kiégettség szindrómának a tüneteit is érezte, emiatt 2004-ben a DFB szövetségi kapitányi felkérését is visszautasította, s a Sebastian Deislert kezelő pszichiátert is felkereste.

  Arról, hogy visszatér-e még a Bundesligába, annyit mondott el, hogy 2014-ig szól a szerződése a svájciakkal, sosem lehet tudni, de jelenleg nincs tervbe véve, hogy átvenne egy német csapatot.

  Hírek