Eredet

Roy Makaay Írta: 

2003 decemberében a foci.hu fórumáról összeverődött 4 fős társaság alkotta meg az fcbayern.hu elnevezésű weboldalt, és pár év elteltével már egy országosan ismert és olvasott weboldal büszke tulajdonosai lehettünk. Természetesen addigra már sikerült kialakítani egy profi szerkesztői stábot, melyben a lelkes önkéntesek mint angol és német nyelvű cikkfordítók kamatoztathatták nyelvtudásukat – mindez most sincsen másképpen. Később ugyan be kellett zárni az fcbayern.hu-t, de az oldal keménymagját alkotó és hozzáértő emberekkel létrehoztuk az fcbayernmunchen.hu-t, amelynek eredményeként továbbra is napról-napra tudtuk Nektek szolgáltatni a legfrissebb híreket. Az oldal fóruma hatalmas népszerűségre tett szert, talán nem túlzás állítani, hogy egy igazi nagy család alakult ott ki.

Mindeközben egy másik, frissen alakult szurkolói oldal is létrejött (bőrgatya.hu), melynek vezetője/alapítója egy korábbi fórumtagunk volt, a jelenlegi honlapunk főadminisztrátora. A két oldal közötti viszony sajnos minden volt, csak épp felhőtlen nem, azonban egy 2010 májusában kialakult affér után a két főszerkesztő az olvasók támogatásával elhatározta, hogy ezen a méltatlan helyzeten változtatni kell. Azt gondoltuk, hogy ha ugyanazon csapatot szeretjük, akkor ne osszuk meg Magyarország „bőrnadrágos” rajongóit, hanem találjunk ki valami megoldást. Ekkor vetődött fel az ötlet, hogy a két oldalt egy még nagyobb és még jobb, valódi profi weboldallá olvasszuk össze.

Az új közös oldal építését – a szűkös költségvetés miatt – saját stábunk vitte végbe 2010 nyarán: Szabó Sándor, Krajcsovics István, Bacsák Dániel, Fehér Gábor, Kardos Roland, Pethő András és Tóth Gábor. Kiemelt köszönettel tartozunk a technikai szakemberünknek, Maier Eriknek ill. az erőforrásokat biztosító Kósa Lászlónak.

Több hónap kemény munka után 2010. augusztus 16-án, egy kupameccs estéjén nyitotta meg képzeletbeli kapuit az egyesített és minden elemében megújult honlap, az fcbayernmunchen.hu. Mindez azonban nem egy történet vége, hanem sokkal inkább egy újnak a kezdete volt...

Ez a történet ugyanis 2015 januárjában egy újabb fejezetéhez ért: PannonBajor néven létrehoztunk egy új brand-et, mely reményeink szerint az eddiginél is nagyobb ismertséget szerez oldalunknak. Az új brand-hez pedig új struktúra is dukál: a hírszolgáltatást az időközben több mint 10 ezer követővel bíró Facebook-oldalunkra szerveztük át, a honlapot pedig elsősorban az egyedi tartalmak gyűjtőhelyévé tettük - hogy egy igazi pannonbajor ne csak a híreket ismerje, hanem azt is tudja, mi van a háttérben...


Jó olvasást és kellemes böngészést kívánnak:

a szerkesztők

Free Joomla! template by Age Themes