×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  kedd, 28 április 2015 16:28

  FCB vs. BVB: Taktikai visszatekintő

  Written by
  A Bayern-Dortmund párharcok szinte mindig pikáns meccseket hoznak, már csak hangulatában is, de mindemellett a taktika iránt rajongóknak is tartogatnak érdekességeket.

  A bajorok felállásásban gyakran látni érdekes változtatásokat, ha a sárga-feketék ellen lépnek pályára. Különösen igaz ez azóta, hogy Guardiola a Bayern edzője. A TZ segítségével röviden felidézzük, milyen komolyabb taktikai húzásokat láthattunk az elmúlt évek párharcaiban:

  2013. november 23.: 3:0 a Bayernnek.
  Pep első meccse a BVB ellen, ahol rögtön egy komoly húzással készült Kloppnak. A dortmundi pressinget kikerülendő hosszú, előrevágott labdákkal operált az első félidőben, így a dortmundi támadók lényegében feleslegesen futottak. A második félidőre aztán a Bayern visszaállt a megszokott labdabirtoklós játékra. Klopp nyilatkozata: "Remek húzás volt. 45 percig futtattak minket hosszú labdákkal, aztán behozták az 170 cm-es embereiket."

  2014. november 1.: 2:1 a Bayernnek.
  A BVB újat húz, megpróbálják kivenni a játékból Xabi Alonsot. A spanyol irányítót rögtön letámadják, néha ketten is. Így a passznyitás a középpálya felé szinte lehetetlen. A Bayern sokáig szenved emiatt, majd jön Jerome Boateng és megpróbálja átvenni Xabi szerepét, illetve kiegészíteni. Ezzel a variábilitással a második félidőre stabilizálódik a Bayern támadásépítése.

  2015. április 4.: 1:0 a Bayernnek.
  A Bayern egy kifejezetlen szokatlan, deffenzív felállással nyit, 3 belső bekk plusz Rafinha és Bernat, illetve Alonso. Eredmény: a BVB-nak egyszerűen nincs helye a saját játékát játszani hazai pályán. A Bayernnél viszont Lewandowski nagyot játszik, rendre megtartja a labdát, sőt ő szerzi a döntő jelentőségű vezető gólt is.
  Klopp reakciója: „Ellenünk sokkal több hosszú labdával játszik a Bayern. Ha a szélekről jönnek, akkor Lewandowski is elemében van."

  Hogy a mai estére mit várhatunk? Ezt csak Klopp és Guardiola tudhatja...
  Hírek