×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  hétfő, 27 december 2010 20:30

  2007-2009: Az átmenet évei

  Written by

  Átmenet


  200720102007 nyarán nagy változások mentek végbe Münchenben: többek között olyan sztárokat igazolt a klub, mint Franck Ribéry, Luca Toni, vagy a visszatérő Zé Roberto. A 2007/2008-as szezonban nem is igen akadt ellenfele a Bayernnek, a Bundesligát és a Német Kupát is magabiztosan gyűjtötte be a csapat, története során hetedjére duplázva. Az UEFA Kupa is tartogatott szép pillanatokat, például a Getafe elleni visszavágót: a Bayern a hosszabbítás utolsó perceiben szerzett két góllal vívta ki az elődöntőbe jutást. Ott azonban hidegzuhany érte a rekordbajnokot, miután a későbbi győztes Zenit Szentpétervár 5:1-es összesítéssel kiejtette őket.

  2008 nyarán történelmi ponthoz ért a Bayern: Ottmar Hitzfeld végleg búcsút intett a klubfutballnak, valamint Oliver Kahn is szögre akasztotta a kesztyűjét. Az új vezetőedző a volt német szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann lett, aki nagy reményekkel vágott neki a munkának. Forradalmi újításai azonban nem hozták a várt eredményeket. A Bajnokok Ligájában egészen a negyeddöntőig veretlenül menetelt a csapat (többek között rekordot jelentő 12:1-gyel ejtette ki a Sportingot), ott azonban a Barcelona simán, 5:1-es összesítéssel verte ki Ribéryéket. A Német Kupában szintén a negyeddöntő volt a végállomás (2:4 a Leverkusen ellen), a bajnokságban pedig sohasem tudott a Bayern az élre állni – holott erre többször is alkalma nyílt volna.

  Klinsmannak a bajnokság vége előtt öt fordulóval távoznia kellett, helyére a szezon végéig Jupp Heynckest nevezték ki. A rutinos szakember feladata a második hely megszerzése volt, ami sikerült is – a bajnok története során először a Wolfsburg lett.

  Read 9114 times Last modified on kedd, 07 június 2016 20:03

  Hírek