×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1685

  vasárnap, 01 március 2015 19:23

  Élménybeszámoló a fanklubos túráról

  Written by

  A szurkolói klubok számára létrehozott program keretében az FCBM Hungary Fanklub tagjai már harmadik alkalommal vehettek részt nagy létszámban bajnoki mérkõzésen.

  Az utazásra már 24 óra alatt elkelt minden hely a decemberi jelentkezés alkalmával. A korai indulás miatt hét fõnek már csütörtök este elkezdõdött az utazás és távol otthonunktól, Budapesten szálltunk meg. Pénteken kora reggel gyülekeztünk a Hõsök tere buszparkolójában és 6:00-kor el is indultunk. Elsõ megállónk Gyõrben volt, ahol még öten csatlakoztak hozzánk és így vált teljessé a 45 fõs létszám. Az út zökkenõmentes volt és az eredeti terveknek megfelelõen délután négy órakor meg is érkeztünk a szállásra.

  A bejentkezést követõen néhányan a müncheni fõpályaudvar felé vettük az irányt, ahol a szokásos Bratwurst- (fehér grillkolbász kifliben) evést követően betértünk a törzshelyünkké vált Bayern kocsmába egy sör erejéig. Ezután visszamentünk a szállásra, ahonnan 18:30-kor busszal mentünk a stadionhoz, néhányan a metrót választották. Idõben megérkeztünk a stadionhoz, a bejáratnál a szokásosnál kicsit lassabban jutottunk be, elég nagy volt a tömeg. A hideg ellenére a mérkõzés ismét fantasztikus volt, a Südkurve feletti karéjok egyikében foglaltunk helyet, a 115 évfordulós koreo szélén. A mérkõzést követõen mindenki visszatalált a buszhoz és megindultunk a Backstage felé, a Südkurve által szervezett születésnapi bulira, melyrõl sajnos csak egy mondás jut eszembe: "Nagyobb volt a füstje, mint a lángja". Gondolom, a koero miatt nem jutott már elég idõ a buli megszervezésére, mert elég nagy volt a káosz. A hely túlzsúfolt volt, az italválaszték szegényes, a müncheni keménymag zenei stílusa pedig azt hiszem minden magyar Bayern szurkoló ízlésétõl fényévekre van. Volt viszont powerpoint-prezentáció a klub történetébõl, valamint az egész termet történelmi Bayern-zászlókkal, címerekkel és képekkel díszitették. A zenét többször szakították meg ultra-dalok. Mire Tobias Schweinsteiger megérkezett, és a keménymagot 1860-gyalázó és amatõröket éltetõ dalokkal énekeltette meg, szinte már minden tagunk hullafáradtan elindult a szállásra.

  Szombaton a reggelit és a kijelentkezést követõen szabad programra nyílt lehetõség. A legtöbben a városközpontba vettük az irányt, majd 13:00-kor a fõtér közepén találkoztunk azokkal, akik jelentkeztek a stadion túrára. Ismét az Allianz Arena felé vettük az irányt, viszont most mindannyian metróval, a túra 14:45-kor kezdõdött. Fülöp Ákos ismét elvállata a tolmács szerepét, amit mindenki nevében nagyon szépen köszönök utólag is.

  A túra keretében elmondtak néhány érdekességet a stadionról, megmutatták a sajtó szobát, az öltözõket, a játékoskijáróban állva mindenki átérezhette, milyen ott állni egy Bajnokok Ligája mérkõzés elõtt, amikor felcsendül a BL himnusz. A túrát követõen a Bayern múzeumba és a Megastoreba vettük az irányt, majd visszaindultunk a buszhoz. A visszaindulást követõen betértünk a real-ba (kb. németországi TESCO), és telepakoltuk a busz alját sörrel. A szokásnak megfelelõen a hazaúton már jóval nagyobb volt a csend és az út is rövidebb volt. Budapestre egy órával korábban, 5:30-kor érkeztünk meg az eredeti menetrendhez képest.

  Hírek