bajor sztorik

Bajor sztorik (II. rész): FCB – RomaSorozatunk második részében greislige az AS Roma elleni Bajnokok Ligája mérkőzés kapcsán szerzett élményeiről ír.

A Roma elleni meccs baljós előjelekkel kezdődött. Az egyik szakszervezet ugyanis, amelyiknek sok metró-, busz- és villamosvezető is a tagja, sztrájkot hirdetett. Reggel még nem igazán volt érezhető a hatása, csak annyi, hogy rendszertelenül jártak a metrók. Volt is para rendesen, hogy jutok ki a meccsre, ugyanis nemcsak ez az egy tömegrendezvény volt aznap este a városban, hanem egy U2 koncert is az Olimpiai Stadionban, na meg ebben az időben van az esti csúcsforgalom, ráadásul az első Oktoberfest-turisták is megérkeztek a városba. És lévén, hogy mindkét eseményre a Marienplatz-Universität-Münchener Freiheit útvonal érintésével lehet eljutni, a tömegnyomor előre volt programozva. És ugye élnek még bennünk az utolsó Love Parádé képei…

De ennek ellenére az MVG tökéletesen megoldotta a feladatot, és mozgósított minden elérhető embert. Így viszonylag simán kijutottam volt kollégámmal a stadionba, ahol elfoglaltuk a szuper jó kis helyünket a 220. szektor tetején, közvetlenül egy business páholy előtt.

A másik dolog, ami beárnyékolta a meccset, az UEFA-hoz köthető: ugyanis nem engedték meg a Südkurve egyik szurkolói csoportjának, a Club12-nek, akik a koreográfiákért felelősek, hogy egy szerintem zseniális üzenettel “kedveskedjenek” az AS Roma szurkolóinak. Az üzenet egy latin mondatot tartalmazott volna: „ROMANI ITE DOMUM” (azaz: „rómaiak, menjetek haza”), ami a Brian élete c. filmből származott. A film címét angolul “Life of Bayern”-re módosították volna. Az egészben az volt a legunfairebb, hogy a meccs előtt 2 nappal fenyített be az UEFA, így idő se volt esetleg egy új koreo kitalálására.

Az olasz szurkolók elég békések voltak, valahol tudták, hogy a hétvégi 1:5 után a BL-döntős otthonában nem sok jóra számíthatnak. Ennek ellenére nagyon nyögvenyelősen kezdődött a meccs, a Bayern egy félidőn keresztül próbálta feltörni a római falanxot. Az első félidőben nagy füttyöt is kapott a csapat a türelmetlenebb szurkolóktól. Aztán a 2. játékrészben Müller zseniális lövésével megtört a jég, és a Roma csak arra koncentrált, hogy bele ne szaladjon egy újabb szégyen teli vereségbe. Ezután már fergeteges volt a stadionban a hangulat, amit Klose szemfüles gólja csak tetézett.

Összességében nagyon jól alakult a meccs, a római szurkolók meg vigasztalódhattak az Oktoberfesten számtalan sör legurításával…

Bajor sztorik (II. rész): FCB – Roma
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top