Egyéb

Bajor sztorik (VIII. rész): KosármeccsenSzombaton először láttam az FC Bayern kosarasait élőben. De annyira tetszett, hogy elhatároztam, nem utoljára. Még ha a körülmények mások lesznek is…

Történt ugyanis, hogy bayernes haverom, akivel együtt szoktunk meccseket nézni, írt egy SMS-t, hogy lenne-e kedvem megnézni egy 4. osztályú meccset (Ingolstadt II – Stuttgarter Kickers), mivel hogy a Bayern mellett Kickers szurkoló is. Az ingolstadti kiruccanás után meg megtekinthetjük az FC Bayern – Hagen 1. osztályú kosármeccset a felújított Audi Dome-ban. Nem is akármilyen körülmények között, mivel egy nyereményjátékon nyert 2 VIP jegyet az eseményre.

Nem vagyok semmi jónak az elrontója, így azonnal igent mondtam. A Kickers nyert idegenben, tehát a jó hangulat már megvolt. Az Audi Dome valójában az Olimpiára épített Rudi-Sedlmayer-Halle, itt kapott otthont a kosárlabdacsapatunk.

Miután megtaláltuk a VIP bejáratotot, amely a meccs elött már jóval nyitva áll a kiválasztottak előtt, bebocsátást nyertünk a szentélybe. VIP jegyet nem lehet “csak úgy” venni, azt csak szponzorok kapnak, mint az Allianz Arénában. Ami fogadott, azt nehéz leírni. A VIP Lounge egy nagy terem elegáns bőrfotelekkel, hosszú asztalokkal, bárpulttal és két tálaló pulttal. A vendégek között Bayern sálas hostessek, szakácsok, pincérnők sürögtek-forogtak. A catering a Käfer reszortja, akik hivatalosan a Bayern ellátói mindenféle földi jóval: ünnepelni leginkább a Käfer étterembe mennek a játékosok és vezetök; a hivatalos Oktoberfest-látogatást is a Käfer sátorba szervezik.

Szóval el lehet képzelni, milyen volt az ellátás. Lazac, kaviár, mindenféle tengeri herkentyű, drága borok, olasz sonka meg még tucatnyi finomságból lehetett választani. Mi is degeszre zab… illetve fogyasztottunk rendesen. Nem csodálkozom, hogy az Allianz Arena VIP lelátójára olyan nagyon nehezen ülnek ki az emberek. A meccs előtt befutott Uli Hoeneß is, néhány emberrel lekezelt, evett valamit és besietett a csarnokba. Nosza, akkor követtük mi is. A VIP Catering terem közvetlenül a csarnokba nyílik, a VIP helyek a játéktér mellett vannak. Az első sorban ülnek a Bayern vezetők és egyéb prominens személyek, most többek között Uli mellett Edmund Stoiber egykori bajor miniszterelnök és felesége, valamint Bernd Rauch, a klub 2. alelnöke foglaltak helyet. Schweinsteiger is gyakran kilátogat, ha van ideje, sajnos most nem volt ott, mert Hannoverben volt dolga…

A csarnokban a hangulat frenetikus. Nem volt teljesen teltház, de így is több mint 5000-en voltunk. Mindenki kapott egy kartonpapírból legyezőszerűen összehajtogatható, csattogtató alkalmatosságot, amivel jókora zajt lehet csinálni. A körítés nagyon amerikaias: vannak Bayern-rucis pompomlányok, hangosbemondó, aki folyamatosan animálja a közönséget, ezernyi reflektor, zene, minden, amit eddig csak tv-ben láttam. De élőben hihetetlenül más. Berni is ott volt, időkéréskor meg szünetekben körbe-körbe gördeszkázott egy „hangosabban“ feliratú táblával a kezében!

A Bayern végül meggyőző fölénnyel 100:81-es győzelmet aratott a Hagen felett, ami egy frissen feljutótól nem semmi teljesítmény. Nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, de a végére a Hagen összekapta magát. A legjobb dobónk a friss szerzemény Troutman volt.

A meccs után több játékos is kijött a VIP Lounge-ba, csak néztem, mekkora legények, pedig én sem vagyok éppen kicsi. Szóval aki ettől a hangulattól nem akarja megfosztani magát, mindenképpen látogasson ki az Audi Dome-ba FC Bayern kosarasokat bíztatni!

Bajor sztorik (VIII. rész): Kosármeccsen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top