Egyéb

Bajor sztorik (XIII. rész): Insider jegyszerzési praktikákTöbben azzal keresik meg fanklubunkat, hogy segítsünk a jegyszerzésben Bayern-meccsekre. Bár többször jeleztük, hogy csak komplett utazások szervezését vállaljuk tagjaink  számára Magyarországról, most felsorolnék néhány olyan praktikát, amellyel nagyobb eséllyel juthattok jegy(ek)hez az Allianz Arenába.

Nagy örömünkre a Bayern Európa és a nagyvilág egyik legnépszerűbb csapata lett az utóbbi években – még ha Magyarországról nem is úgy látszik. Ennek sajnos kellemetlen oldalai is vannak, hiszen az eddig sem túl egyszerű jegyszerzés a csapat hazai meccseire lassan a lehetetlen vállalkozás kategóriát súrolja.

Németországban amúgy is telt házas a sok Bundesliga meccs (és itt a 2. osztályról is beszélünk), míg pl. a Camp Nou-ban szinte mindig lehet jegyet kapni még a meccs előtt is a jegypénztárban. Ladányi Zsolt itt leírt egy hasznos útmutatót: https://pannonbajor.hu/2016/02/26/hogyan-juthatsz-ki-egy-bayern-meccsre/ . Ezt egészíteném most ki néhány hasznos infóval.

A legkézenfekvőbb megoldás a klubtaggá válás, hiszen amúgy is Bayern szurkolók vagyunk, nem igaz? A tagok számára az idei szezontól új lehetőség nyílt: a klubvezetőség felszabadított 400 állóhelyet a Südkurve 112-es és 113-as szektoraiba, amelyeket a (Bundesliga) meccsnap előtti hétfőn kezdenek árulni az fcb.de-n. Egy tag csak egy jegyre jogosult, amelyet a meccs előtt vehet át az Allianz Arena nyugati pénztár-kanyonjában a postán kapott (ha az nem érne oda időben, akkor a kinyomtatott e-mail is elég: ekkor még ki kell helyben tölteni egy nyilatkozatot) visszaigazolás és egy fényképes igazolvány kíséretében. Ezek 5. kategóriás, azaz 15 eurós jegyek, és aki bejelöli a jegyrendelésnél a „Mitglied” kategóriát, még az 1 eurós kezelési költséget is megspórolja. A szabad szektorválasztás a Südkurve alsó karéjában még mindig él, így ezzel a jeggyel bárhová be lehet vele ott menni, ahol még van hely. Érdemes azonban nagyon szemfülesnek lenni, mivel amikor még nem volt ez a módszer ismert (na és a Südkurve is sztrájkolt), még kedden is is volt jegy, a HSV ellen viszont már 10 perc alatt elmentek mind egy szálig.

A Viagogo nyárig még a Bayern partnere, így náluk is akad elérhető áron jegy. Tapasztalataim szerint a téli meccsekre nem túl „kapós” csapatok ellen a viagogo-n vannak jegyek „dögivel”. A viagogo-ra általában nagyon későn kerülnek fel a jegyek, még a meccs előtti napon is, mert oda sok bérletes ajánlja fel a helyét, ha nem tud (vagy nem akar) elmenni.

Ha nincs egybefüggően annyi hely, amennyit szeretnétek, érdemes a Süd- illetve a Nordkurve alsó, 5. kategóriás (álló) szektoraiba venni, mert:

1. ez a legolcsóbb,

2. a Südkurvéban bárhová be lehet vele menni, ahol még van hely, a Nordban pedig 3 szakaszra van osztva: 126-129, 130 & 131 és 132-134.

3. itt van a legnagyobb szurkolás.

Ha tehát veszel pl. a 127. szektor 14. sorának 2. és a 129. szektor 6. sorának 16. székére 1-1 jegyet, akkor a fent említett szektor-szakaszon belül bárhova bemehettek vele, hiszen az 5. kategóriás jegy nem helyre szól.

Nemzetközi (pl. Bajnokok Ligája) meccsen ez annyiban módosul, hogy ott nincsenek szektor-szakaszok, vagyis a 111-es szektorba szóló jeggyel csak a 11-esbe lehet bemenni.

A stadion előtti területen is árulnak jegyeket jegyüzérek, B kategóriás téli meccsekre még árában is. Bár illegális egy jegyet haszonszerzés céljából továbbadni, mégis virágzik a feketekereskedelem. Azt hallottam, érdemes a buszparkolóban körbekérdezni, mert van, hogy egy fanklub nem teljes létszámmal jelenik meg, és az otthon maradt tagok jegyét eladják.

Sajnos a népszerűbb meccsekre, mint pl. a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza, illetve a Dortmund elleni, csak csillagászati áron vannak „normál halandóknak” jegyek, (hiszen a klubtagoknak is nagyon csekélyek az esélyeik) az ismert jegyüzéreknél, mint pl. a seatwave (280 font/jegy), de ez már erősen szürkegazdasági zóna. A viagogo itt többnyire már „nem pálya”, hiszen a bérletesek (illetve hozzátartozóik, barátaik, akiknek akadályoztatásuk esetén átadják a helyet) nem igazán adják át idegennek.

Az ebayen is szétnézhettek, bár ez az egyik legveszélyesebb alternatíva, hiszen csak abban bízhattok, hogy az eladásra kínált jegy nem hamis, illetve nem bukik le az eladó. Bár ezek esélye nem a legnagyobb, hiszen az eladó azért vigyáz a reputációjára, valamint szervezett ebay-lebuktató akcióra a klub és a hatóság részéről eddig csak a BL-döntőn volt példa.

Azzal azonban mindenkinek tisztában kell lennie, hogy ha az illegális jegy- (mint ahogy a hamisított mez-) kereskedelmet támogatja, azzal a klubnak árt, valamint saját magát is veszélybe sodorja.

Bajor sztorik (XIII. rész): Insider jegyszerzési praktikák
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top