Egyéb

Helyzetjelentés a Bayern mai edzéséről

A válogatott szünetnek a legtöbb klubedző nem örül, a Bayernnél ennek ellenére jól jön a még egy hétig tartó kihagyás ki az edzésben lemaradó játékosok felzárkózásában.

robb

A csapatkapitány, Philipp Lahm szerint is előnyt jelent a jelenlegi kimaradás. A 30 éves Lahmot az argentinok elleni felkészülési mérkőzés alkalmával búcsúztatták hivatalosan a válogatottól, miután a VB győzelmet követően önmagától lépett vissza a címeres meztől. A megfogyatkozott kerettel való felkészülés új tapasztalattal szolgál a Bayern nevelés számára: „Ez szokatlan” – nyilatkozta a szünet alatt a kondícióján dolgozó Lahm az fcb.tv-nek.

lahmm

Lahmon kívül még ma további öt profi játékos készült a jövő szombati, Stuttgart elleni Bundesliga mérkőzésre. A többiek a válogatottal, vagy az orvosi részlegen vannak.

A pénteki nap részletesen:

Holger Badstuber és Pepe Reina enyhe hátproblémák miatt csak az edzőközpontban edzettek. A Schalke ellen debütáló Xabi Alonso lába ma ápolásra szorult. Arjen Robben, aki a bokájára kapott rúgás miatt napokig nem edzett, valamint Mehdi Benatia, aki kisebb izomproblémákkal szenvedett, ma már futó és labdás gyakorlatokat végeztek. Az elkövetkezendő hét folyamán mindannyian beszállhatnak a csapatedzésbe.

Mitchell Weiser szeme előtt is ott lebeg a visszatérés, múlt héten már futóedzéseket abszolvált, pénteken azaz ma az edzőteremben erősített. A csapatbemutatáson megsérült Rafinha tegnap és az utoljára márciusban pályára lépő Thiago ma már szintén futhatott. Bastian Schweinsteiger eközben az edzőteremben készült a visszatérésre, amelynek időpontjáról pontosabbat nem közölt a Bayern hivatalos oldala.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top