Egyéb

Benatia: A futball mentett meg

Mehdi Benatia két héttel ezelőtt csatlakozott a Bayern Münchenhez, vádliproblémái miatt eddig nem edzett a csapattal. Ma viszont erre is sor került. 

benatiaedzes

A Bayern új védőjének nagyon tetszik a müncheni élet, mindenekelőtt az emberek közötti tisztelet imponál neki. Az egyetlen problémája az a hideg időjárás.

A játékos a Kickernek elmondta, nyáron egyáltalán nem gondolt rá, hogy elhagyja a Roma együttesét, ám miután a Bayern München érdeklődése Javi Martínez súlyos sérülését követően újra fellángolt, világos volt számára, hogy ezt a lehetőséget nem hagyhatja ki. Ez azért is nagy megtiszteltetés a klub számára, mert a játékos iránt több európai topcsapat is érdeklődött:

„A Manchester City és a Chelsea akart engem, de volt felkérésem a Barcelonától és a Real Madridtól is.” A Bayernbe való igazolás azonban nem esett nehezére a 27 éves játékosnak: „A Bayern egy topklub, a világ négy legjobb csapata közé tartozik, amely minden évben az összes lehetséges címért játszik. Egy ilyen ajánlatot nem lehetett kihagyni.” A belsővédő elmondta, Pep Guardiola személye is egy fontos tényező volt döntése során.

„Ha játszom, nem ismerek barátokat. A pályán könyörtelen vagyok. A pályán töltött 90 perc során csak a csapatom, a csapattársaim és a győzelem számít.”

Érdekesség, hogy a Bajnokok Ligájában egy csoportba került Benatia egykori és jelenlegi klubja. Ennek a játékos a várható füttyszó ellenére is örül: „Tottinak egy tavalyi edzésen nem lehetett keményen odalépni, mert szükségünk volt rá hétvégén. Most másképp lesz.”

Benatia egy marokkói apa és egy algír anya gyermekeként nőtt fel az 50 ezres lakosságú Evryben, Párizs külvárosában, ahol az emberek nagy szociális problémákkal küzdenek, valamint a bűnözések száma is magas.

„Nem egy egyszerű hely, de a futball hihetetlenül fontos tényező volt. Minden gyermek számára a futball egy lehetőség volt, hogy kitörjünk onnan. Az iskolában nem sokat tanultam, keveset jártam be. Nagyon nehéz környék volt.”

Benatia 13 évesen a francia szövetség futballtáborába igazolt. „Ez szakított ki a negyedből, így volt a legjobb. A futball nélkül biztosan nem lettem volna orvos vagy mérnök, a szüleimnek nem volt sok pénzük. Nem volt megoldás, mást kellett találnom. A futball mentett meg. Nem szeretném elképzelni, mi lenne nélkülem, ha ez nem adatott volna meg számomra.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top