Interjúk és nyilatkozatok

Ribéry: Csak az FC Bayernre akarok koncentrálni

Az újra egészséges franciával a Welt készített interjút. 

1780937331-bayern-muenchen-mehdi-benatia-javi-martinez-4wEHLzyJef

Die Welt: Ribéry, a szezon első mérkőzéseit térdproblémák miatt kihagyta. Hogy van most?

Ribéry: Jól! Fitt vagyok és újra tudok edzeni is. Nagy kár a sérülésért, mert egészen addig egy nagyon jó felkészülésem volt. Az elmúlt hetekben nagyon keményen edzettem a fittneszedzőinkkel, eredményesen. Ezenkívül jót tett számomra, hogy nem voltam a válogatottal sem, így maradt időm és energiám a kondícióm visszanyerésére.

Die Welt: A hétvégi Stuttgart elleni hazai bajnokin képes újra a kezdőben szerepelni?

Ribéry: Készen állok rá. Száz százalékosnak érzem magam, nincsenek már fájdalmaim. Ez mentálisan is nagyon fontos. Újra a játékritmusomra van szükségem. Hogy a mérkőzés elejétől lépek-e pályára, azt természetesen az edző dönti el. Meglátjuk.

Die Welt: Xabi Alonso leigazolásával még nagyobb lett a konkurencia a középpályán.

Ribéry: Ez számunkra jó. A szezon nagyon hosszú, a tág keretünk nagyon minőségi, amire biztosan szükségünk is lesz. Mindenkire szükség van. Mindig lesznek sérülések vagy eltiltások, a futball már csak ilyen.

Die Welt: Miután a barátja Daniel van Buyten elhagyta a klubot, lett egy új védő Mehdi Benatia személyében, akivel franciául beszélhet. Mennyiben fogja ő a csapatot segíteni?

Ribéry: Mehdit még a Marseilleben eltöltött időmből ismerem. Akkor én a profik között szerepeltem, ő pedig még a második csapat játékosa volt. Ő valóban egy nagyon jó srác, egy klassz személyiség és egy szuper játékos. Természetesen még kevésbé tud németül, ezért gyakran megkér, hogy fordítsak. De a kezdetek során ez teljesen természetes. Sokat nevetek vele. Ő nagyon szomjas a tudásra és a lehető leggyorsabban akarja megtanulni a nyelvet.

Die Welt: Nagy a vita a francia válogatottól való visszavonulása miatt. Honfitársa és az UEFA elnöke Michel Platini szeretné önt eltiltani, amennyiben nem játszik már a hazája színeiben.

Ribéry: Már elmondtam, hogy befejeztem. Erről a francia szövetségi kapitánnyal is megegyeztem. A jövőben teljes egészében szeretnék az FC Bayernre koncentrálni. Többet nem szeretnék ehhez a témához hozzászólni. Ez marad az álláspontom. A politikával – ami most ekörül forog, nem foglalkozom.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top