Interjúk és nyilatkozatok

Juan Bernat: Sok címet akarok itt nyerni

A Bayern 21 éves spanyol játékosa a Bundesliga.de-nek nyilatkozott.

Bundesliga.de: Bernat, a Hamburgban elért 0-0 egy kicsit olyan, mint egy vereség?
Bernat: Nem, annyira azért nem rossz, de biztosan többet reméltünk. Az első félidőben nem találtuk annyira a játékot. A második játékrészben jobb volt, bár a gól előtt hiányzott belőlünk a szükséges konzekvencia, hogy gólt szerezzünk.

Bundesliga.de: A kezdőcsapat négy helyen változott, nehezebbé teszi ez a dolgokat?
Bernat: Nem szabad mellébeszédnek lennie. Nem csupán 11 játékosunk van, hanem a teljes keret minőségi. Minden játékosnak aki jelenleg készen áll, mindent ki kell adnia magából, ha az edző hívja. Végsősorban mindenki megkapja a lehetőséget a bizonyításra, tehát ez nem lehet egy ok a döntetlenre.

Bundesliga.de: Elégedett az eddigi teljesítményével?
Bernat: Igen, nagyon elégedett vagyok. Az edző bizalmat szavaz nekem, és megpróbálom a bizalmát minden mérkőzésen a lehető legjobban meghálálni.

Bundesliga.de: Mi a különbség a Németország és a Spanyolország közötti futballban?
Bernat: Van pár különbség. A német foci nagyon direkt és fizikálisan erős. Pep Guardiola rendszerében viszont sok a spanyol futballbeli szemlélet.

Bundesliga.de: A nevelőegyesületed az FC Valencia nagy tradíciókkal rendelkezik. Mit jelent számodra egy olyan klubnál játszani, mint a Bayern?
Bernat: A Bayern egy nagy klub és a világ legjobbjai közé tartozik. Az elmúlt években keményen dolgoztam azért, hogy egy ilyen lehetőséget kapjak. És ezt minden nap élvezem.

Bundesliga.de: Milyen célokat tűztél ki magad előtt Münchenben? Álmodsz egy spanyol válogatottbeli behívóról?
Bernat: (nevet) Ez természetesen szép dolog lenne, de ez csak egy bónusz, erre egyelőre nem gondolok. A teljes koncentrációm a Bayernre szegeződik. Sok címet akarok itt nyerni.

Bundesliga.de: Egy külföldi játékos számára a nyelvi akadályok gyakran az első problémák egy átigazolást követően. Milyen volt számodra a Bayernnél a többi spanyollal?
Bernat: Számomra már az nehéz szituáció volt, hogy először jöttem el az otthonomból. De azáltal, hogy a Bayernnél sok spanyol és spanyolul beszélő játékos és kolléga van, ez az átállás és a csapatba való belleszkedés valamivel kényelmesebb volt mint mások számára.

Bundesliga.de: És hogy állsz a némettel?
Bernat: Ó, ez még egy kicsit komplikált számomra, de gyakran látogatom az órákat és lassan már jobb lesz.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top