Egyéb

Neuer 568 perce nem kapott gólt a Bayernben

Boateng is kiváló mutatókkal rendelkezik.

fcb-scp-neuer

A Bayernnek a támadások befejezésében még van miben fejlődnie, de a védelem idén egyelőre jól muzsikál. Ennek egyik legfőbb letéteményese a szeptember hónapot kapott gól nélkül teljesítő Manuel Neuer, akinek az elmúlt mérkőzéseken bravúrokkal kellett csapatát ellentalálat nélkül tartania. Neuernek a Bayern labdatartási aránya miatt nem sok dolga akad, de akkor általában elő kell vennie minden tudását, így történt ez többek között a Köln és a CSZKA Moszkva elleni mérkőzéseken is, amikor az ellenfél 5-6 méterről leadott próbálkozásait kellett bravúrral hárítania. A Bayern támadóinak gyenge helyzetkihasználása miatt ezek rettentően fontos védések a csapat győzelmi szériájának folytatásában.

Neuer az elmúlt 6 mérkőzésen (Stuttgart, Hamburg, Paderborn, Köln, Manchester City, CSZKA Moszkva) és a Schalke elleni találkozóból 38 percen keresztül nem kapott találatot, valamint az eddigi 101 Bayernben lejátszott találkozójából 54 alkalommal maradt érintetlen a hálója. A Bundesliga történelmének legalább 100 mérkőzésen pályára lépett kapusai közül Neuer az egyetlen, aki kevesebb gólt kapott (215), mint ahányszor pályára lépett (257). Neuer 2005-től 2011-ig a Schalke csapatában védett a német elsőosztályban.

További érdekesség, hogy a csapat az idei szezonban még nem kapott akciógólt, ha Jerome Boateng is a pályán tartózkodott. A Bayern szintén világbajnok belsővédője a Wolfsburg elleni mérkőzést eltiltás miatt kihagyta, a Schalke ellen pedig a gól előtt két perccel lecserélték.

To Top