Válogatott

Neuer: Lewandowski a világ egyik legjobb csatára

A Bayern hálóőre marad a válogatott kapitánya Schweinsteiger távollétében.

lewaneuerHétvégén EB selejtező mérkőzéseket játszanak szerte Európában, a Világbajnok Németország válogatottja a Robert Lewandowskit a soraiban tudó Lengyelország otthonában mérkőzik meg a D csoportban.

A 10-12 hétre lesérült Mesut Özil mellett természetesen Bastian Schweinsteiger sem léphet pályára hazájának válogatottjában. A VB döntő emblematikus hőse egyelőre továbbra is csak az edzőteremben készül, visszatérésére a 2014-es naptári évben már nincs sok esély. A Joachim Löw által Lahm utódként kijelölt csapatkapitány Bastian távollétében Manuel Neuer fogja viselni a megtisztelő karszalagot. A klubjában már több mint 600 perce kapott gól nélkül álló kapusnak ez nem jelent problémát:

„Nem jelent különösebb nyomást számomra kapitánynak lenni. Szívesen vállalom a felelősséget, de mindannyian örülni fogunk, ha Bastian újra visszatér. Ő a mi vezetőnk.” – mondta Neuer egy mai sajtótájékoztatón, de óva intette csapattársait a Bayern lengyel csatárától, Robert Lewandowskitől:

„Nagyon fel van tüzelve, természetesen beszéltünk a mérkőzésről. Feltétlenül gólt akar lőni nekem. Ő a világ egyik legjobb csatára. Remekül tartja a labdát és kíméletlen a kapu előtt, legfőképp a 16-oson belül. Soha nem lehet tudni, mit fog csinálni, mindennel számolnunk kell. Egyedül nem tudom őt megállítani, csak csapatként vagyunk erre képesek.” – Neuer azért hozzátette: „Volt pár olyan teljes edzésgyakorlat, amelyen nem tudott betalálni nekem.”

To Top