Gazdaság

Rekordforgalom a Bayernnél

A bajorok 1,2 millió mezt értékesítettek a Focus szerint.

fanshop

A Bayern München az előző szezont gazdasági szempontból úgy zárta, mint még soha. A német klub történelme során először érte el a félmilliárd eurós forgalmat, egész pontosan 22%-os emelkedést produkálva 528 millió euró forgalmat generált. Az adózás utáni profit a 2013/2014-es szezonban 2,5 millió eurós növekedést mutatva 16,5 millió eurón zárt. A Focus szerint a Bayern fizetőképessége legalább 100 millió euró felett áll, a játékoskeret pedig 570 millió euró értékű.

A Bayern gazdaságilag nagyon jól áll. Az Allianz AG az év elején 8,33%-os részesedést vett 110 millió euróért az FC Bayern AG-től, lebonyolítva ezzel a Bundesliga történelmének legnagyobb üzletét. A Bayern további fő támogatói a 2001-ben 75 millióért beszállt Adidas, valamint a 2009-ben 9,09% részvényt 90 millió euróért vásároló Audi. Az Allianzzal való megállapodást követően a Bayern tíz évvel az átadás után, kifizette a 340 milliós Arénát. Az eredetileg eltervezett törlesztési idő 25 év volt.

A Focus szerint a Bayern összesen 1,2 millió mezt adott el, többet mint a Bundesliga 17 csapata összesen.

A Bayern München a november 28-ai éves közgyűlésen beszél hivatalosan az új gazdasági adatokról, de a Focus által közzétett számok hitelesek lehetnek, figyelembe véve hogy a lap kiadója és egykori főszerkesztője, az Uli ügyet először ismertető Helmut Markworth a Bayern AG felügyelőbizottságának egyik tagja.

To Top