Bundesliga

Fölényes győzelem az Eintracht otthonában

A Bundesliga 11. fordulóját követően továbbra is veretlen a Bayern.

Szombat délután folytatódott a Bayern sikerszériája, ezúttal az Eintracht Frankfurt stadionjában, a Commerzbank Arénában győztek Pep Guardiola játékosai 4:0-ra a három gólt szállító Thomas Müller vezérletével. A végső kegyelendöfést Xherdan Shaqiri találata biztosította.

Az 51.500 néző előtt lejátszott mérkőzésen két pozícióban változott a kezdő a Roma elleni BL mérkőzéshez képest: A sérült Alaba helyett Müller, az ezúttal pihentetett Benatia helyett Dante léphetett pályára.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a Bayern már fél percen belül megszerezhette volna a vezetést, az utolsó passz azonban nem találta meg a középen érkező Lewandowskit. A válasz sem váratott sokat magára, a bajnokságban hat gólos Alex Meier tüzelt Neuer kapuja fölé. Thomas Schaaf csapata jól tartotta magát, korai letámadással próbálkozák meg zavarba hozni a Bayern védelmét és labdakihozatalát, ennek eredményeképp szokatlanul pontatlan volt a bajorok passzjátéka. A 22. percben Ribéry és Lewandowski kényszerítője után a francia tette be a labdát az érkező Thomas Müllernek, akinek első lövését blokkolták a frankfurti védőt, a kipattanót viszont térddel értékesítette a Bayern világbajnok játékosa. 1-0! Az első félidőt további próbálkozások jellemezték, de közvetlen gólveszély már nem alakult ki.

A mérkőzés 64. percében megszületett a mérkőzés és a Bayern második találata is: Lahm passzát Ribéry továbbította Müller felé, aki 15 méterről hidegvérrel gurított Wiedwald mellett az ellenfél kapujába. 2-0! A meccs kétharmadában agresszívan védekező Frankfurt ereje egyre inkább alábbhagyott, a második bekapott góltól pedig új mérkőzés kezdődött. Három perccel Müller dupláját követően megérkezett Thomas harmadik találata is, ezúttal Götze passzát értékesítette a 16-oson belül. 3-0! Ez az előny már elegendő volt ahhoz, hogy Pep Guardiola a cserékhez nyúljon. A 72. minutumtól 4 percenként érkezett Robben, Rode és Shaqiri a pályára, majd a negyedik gólt is ők hozták össze a 85. percben: Robben visszatett passzát az ex-frankfurti Rode tüzelte kapura, Shaqiri a lábát beletéve értékesítette a valószínűleg a kapu mellé tartó labdát. 4-0!

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Pep Guardiola: Mindig nehéz Thomas Schaaf csapata ellen játszani. Nagyon agresszívak voltak a védekezésben. Párszor problémáink is adódtak a támadásfelépítés során. Az utolsó 20 perc egy teljesen más mérkőzés volt.

Thomas Müller: A Frankfurt nagyon agresszív volt, egy más mérkőzést játszottunk, mint amit az utóbbi időkben megszoktunk. Azáltal, hogy az Eintracht letámadott minket, volt pár problémánk a játékfelépítéssel, viszont ha az első vonalat átjátszottuk, szabad terület állt rendelkezésre. Ezt tudtuk párszor kihasználni.

Sebastian Rode: Az Eintracht jól tartotta magát, hatalmas nyomást nyakoroltak ránk, ezért nem tudtunk hátulról annyira jól építkezni. A végén valamivel csökkent az erejük, így lett a meccs is egyértelműbb.

Jerome Boateng: Mindenki minden pozícióban tudja, mi a tennivaló. Úgy gondolom ez a kulcs. Hogy a szezon végéig veretlenek maradunk-e? Nem ez a célunk. A célunk az, hogy német bajnokok legyünk. Mindannyian örültünk Thomasnak, szuper meccset játszott, és három gólt szerzett.

Manuel Neuer: A frankfurtiak sokat küzdöttek, megtettek pár kilométert. Nyilvánvaló volt, hogy az erejük valamikor alábbhagy, ezt követően jött el a mi időnk. Fontos volt, hogy 1:0-s előnnyel mentünk a félidőre.Érdekességek, statisztikák:

  • A Bayern a legutóbbi öt meccsét megnyerte a Frankfurt ellen – egy gólt sem kapott.
  • Jerome Boateng sorozatbeli 50. veretlen bajnoki meccsét ünnepelhette – ez Bundesliga rekord.
  • Thomas Müller az első játékos idén, aki triplázni tudott. Neki ez volt a második ilyen alkalom, 2010-ben egy Bochum elleni hazai meccsen rúgott három gólt.
  • A Bayern az eddigi négy idegenbeli bajnokin összesen három gólt szerzett. Ma négyet.
  • A mérkőzés első 60 percében 5:4 volt a kapuralövés a Bayern javára. Az utolsó fél órában 13:1 ez az arány.
  • Ribéry először kezdett ebben a Bundesliga szezonban, rögtön két gólt is előkészített.
  • Lewandowskinak csak egy kapura lövése volt, továbbra is gólképtelen Frankfurtban.
  • Franck Ribéry a 183. Bundesliga meccsét abszolválta, beérve ezzel Lizarazut. Csak Sagnol (184) és Delpierre (185) áll előtte a rangsorban.

Eintracht Frankfurt – FC Bayern, eredmenyek.com statisztika

EINTRACHT FRANKFURT 0:4 (0:1) FC BAYERN 0:4
Eintracht Frankfurt: Wiedwald – Chandler, Anderson, Russ, Oczipka – Hasebe (90. Ignjovski), Medojevic – Aigner (82. Piazon), Stendera (67. Kittel), Seferovic – Meier
FC Bayern: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Bernat – Lahm (72. Rode), Alonso – Götze, Müller, Ribéry (76. Shaqiri) – Lewandowski (68. Robben)
Cserék: Zingerle, Benatia, Hojbjerg, Gaudino
Játékvezető: Florian Meyer (Burgdorf)
Nézők: 51.500 (teltház)
Gólok: 0:1 Müller (22.), 0:2 Müller (64.), 0:3 Müller (67.), 0:4 Shaqiri (86.)
Sárga lapok: Chandler, Aigner / Ribéry

Összefoglaló:

To Top