Egyéb

Alonso: Neuer és Alaba nagyon erős

A Real Madridtól érkezett középpályás a Sport Bildnek nyilatkozott.

alonso

Manuel Neuer mint Aranylabda esélyes? „Ha Manuel nyerné meg az Aranylabdát, mindenképp megérdemelt lenne. Azt kell hogy mondjam, hogy ő nem csak messze a legjobb kapus, akivel valaha együtt játszottam, hanem tizenegyedik mezőnyjátékosként is kiemelkedő. Természetesen korábban is tudtam, hogy ő világklasszis, azonban David Alabával együtt ő rajta lepődtem meg legjobban, valójában mennyire is erős. „

Neuer számára azért is óriási megtiszteltést jelenthetnek Xabi Alonso szavai, mert a védekező középpályás korábban öt évig volt a Real Madridnál a spanyol Iker Casillas csapattársa, akit a válogatottból még régebb óta ismer.

„Az egyetlen alapvető kérdés: Csak az egyéni, személyes teljesítmény számít? Ebben az esetben nehéz Messi és Ronaldo ellen. Vagy a csapattal elért sikerek számítanak? Ezesetben a németeknek van a legjobb esélyük. Mindenképp szorítani fogok az FC Bayernes kollégáimért.”

Alonso a Bayern München nyílt edzéseire kilátogató rengeteg szurkolón is meglepődött. „Ilyet még Liverpoolban és a Real Madridnál sem éltem át. Az emberek az edzőpályánál tiszteletben tartják, hogy éppen dolgozunk és ezért nyugalomra van szükségünk. Nem énekelnek és partit sem csinálnak. Ezt figyelemre méltónak találom.”

A lap természetesen a fordított utat megtévő, Bayernből a Realba igazoló Kroosról is kérdezte Xabit:: „Toni egy fiatal profi, aki két-három éve abszolút topszinten játszik. Számomra már most a világ öt legjobb középpályása közé tartozik. Számomra világos volt, hogy a Real Madridnál nem csak áttörést sikerül majd elérnie, hanem a csapat számára is nagyon fontos játékos lesz.”

To Top