Bajnokok Ligája

Pep: Nem szórakozásból érkeztünk

A Bayern mestere öt nyelven állt az újságírók rendelkezésére, míg Xabi Alonso a spanyolul adott válaszait lefordította angolra is.

Pep Guardiola:

Továbbra is a saját filozófiánkat követjük, a saját játékunkat fogjuk játszani. Minden egyes mérkőzés egy nagyszerű lehetőség a továbbfejlődésre. A motivációnk egyértelmű: Mi vagyunk a Bayern, ez pedig a Bajnokok Ligája.

Kedden egy nagyszerű stadionban lépünk pályára abban az országban, amelyben a futball nagyon fontos.

A Manchester számára fontosabb lesz a mérkőzés mint nekünk, de mi sem csak szórakozásból érkeztünk.

Tulajdonképpen nem szeretnék a City problémáiról beszélni, az angol bajnokságban erősek, most pedig hazai pályán léphetnek pályára.

Nagyon elégedettek vagyunk, amiért már továbbjutottunk. De a Bajnokok Ligája mindig presztízskérdés a klub számára, és számomra is.

Alonso és Schweinsteiger nagyon nagy játékosok, akik kiválóan látnak a pályán és hatalmas tapasztalattal rendelkeznek. Nem lesz probléma az összeszokással, sőt nagyon egyszerű lesz. Hamar megfogják érteni egymást.

A Citynek feltétlenül győznie kell, ha akar egy újabb esélyt a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára.

Nagyon elégedett vagyok Rafinhával, mindig segíti a csapatot, még ha nem játszik akkor is. Dante esetében ugyanezt tudom elmondani.

Xabi Alonso:

A Manchester City egy veszélyes csapat, a világ egyik legjobbja. Ebben a csoportban nehézségeik akadtak, de mindent ki fognak adni magukból.

Már kvalifikáltuk magunkat a nyolcaddöntőbe, de profik vagyunk, ezért nem szabad ennek a befolyása alá kerülni. Tovább akarjuk folytatni a remek szériánkat és növelni akarjuk az önbizalmunkat.

Örülök, hogy végre újra Angliában lehetek, szép időt töltöttem el a Liverpoolban. Visszatérés? Kedden leszek 33 éves, már nem vagyok fiatal, de még mindig tetszik a Premier League stílusa.

Lamparddal mindig kemény párharcokat vívtunk, minden jót kívánok neki.

Jó hír, hogy Schweinsteiger ismét velünk van. Ő egy nagyon fontos játékos számunkra. Biztosan élvezni fogom a játékot mellette.

Biztos vagyok benne, hogy ez volt a legjobb klub amelyet választhattam.

Mario Götze:

El kell búcsúznunk attól a gondolattól, hogy egy rendszertől függünk. A legnagyobb előnyünk az, hogy látjuk a szabad területeket ahol gyorsan átpasszolhatjuk az ellenfelet. Egyszerűen tudjuk hol vannak a területek. Ha az ellenfél átáll, átállunk mi is és alkalmazkodunk. Ez a döntő. A rugalmasságunkból csak előny származhat.

Minden ellenfelünkre nagyon részletesen készülünk.

To Top