Interjúk és nyilatkozatok

Robben: Guardiola taktikailag a csúcs

Arjen Robben a Bundesliga.de-nek nyilatkozott az Aranylabdáról, a saját teljesítményéről illetve Pep Guardioláról.

Guardiola+En+Robben (1)

bundesliga.de: Arjen Robben, hétfőn ismertetik a három játékost, akik közül a január 12-ei Aranylabda szavazáson kikerül a győztes. Álmodik erről a díjról?
Arjen Robben: Nem gondolok állandóan az Aranylabdára. Kétségtelenül ez a legnagyobb díj egy játékos számára, ez egyfajta elismerése a pályafutásának és a képességeinek. De az én szememben a legfontosabb a klubbal vagy a nemzeti csapattal elért címek. Amennyiben mégis megválasztanának, azt a tavalyi szezonban elért teljesítményem elismeréseként tartanám számon. Erre biztosan nagyon büszke lennék.

Mit gondol Cristiano Ronaldo és Lionel Messi versengéséről, akik 2008 óta egymás között meccselnek és jelenleg is magas favoritnak számítanak?
Számomra mindketten klasszis játékosok. Ők olyanok mint két szörny. Amit 6-7 éve nyújtanak az hihetetlen és elbűvölő. Teljesen egyértelműen ők a világ legjobb játékosai, csak a statisztikákra kell rátekinteni. De más játékosoknak is van idén esélyük.

Mint például?
Csak itt a Bayernnél is érdemes körülnézni és megállapítani, hogy sok világklasszis játékos játszik itt és akik közül páran júliusban Világbajnokok is lettek. E tekintetben azon játékosok mint Philipp, Basti, Thomas vagy Manu mindenképp jogos reményeket táplálhatnak. Ez Toni Kroosról is elmondható.

Az elmúlt hónapokban nagyon erős teljesítményt mutatott és bebizonyította, hogy még sokáig kell számolni önnel. Hogy magyarázná ezt az állandóságot?
Olyan fittnek érzem magam, mint korábban még soha. A szervezetem nyugalomban hagy, így háromnaponta teljes gázzal tudok pályára lépni. Őszintén megvallva ez egy leírhatatlan érzés. Ezt minden egyes nap és minden mérkőzésen élvezem.

Milyen szerepet játszik ebben Pep Guardiola?
Egy lényeges szerepet. Vele kiválóan működik a közös munka. A világ legjobb edzői közé tartozik. Már az első napján négyszemközt megosztotta velem, hogy épít rám. Ez sok önbizalmat adott számomra.

Általa játékosilag még jobb lettél?
Egyértelműen. Ahogy az egész csapat, amely különböző rendszerekben játszik, én is kiszámíthatatlanabb lettem. Korábban csak a szélemen maradtam, most mindig változtatom a pozíciómat. Ez szokatlanul sok örömöt okoz számomra. Jobban látom előre az eseményeket, valamint az ellenfél játékát is jobban tudom olvasni mindamellett, hogy jobban mozgom a pályán. Ezt mind Pep Guardiolának köszönhetem. Most gyakrabban hozom meg a jó döntéseket, de a spontanitásomat sem veszítettem el.

Végezetül, mostanában mindig második csatárként játszott csakúgy, mint a fél évvel ezelőtti Borussia Dortmund elleni DFB-kupamérkőzésen.
Abszolút, és ebben a pozícióban is megtaláltam az örömöt. Pep Guardiola irányítása alatt a középpálya összes pozíciójában játszottam. Jó érzés tudni, hogy valaki ilyen sokoldalú. Amíg nem rendel be a védelembe, addig minden jó (nevet). Taktikailag nézve, Guardiola a csúcs. Mindennap vele dolgozni egy kiváltság.

To Top