Egyéb

Manuel Neuer Aranylabdára jelölve

A FIFA három fősre szűkítette az Aranylabdára még esélyes játékosok számát. Löw az Év edzője díjra jelöve.

neuerrarany

Manuel Neuer a Bayern München Világbajnok hálóőre/söprögetője bekerült az Év legjobb játékosának járó Aranylabda jelöltek közé. A VB csoportköréből kieső portugál Cristiano Ronaldo és a VB döntőn alulmaradt Lionel Messi a másik két esélyes.

A kapusposztot utánozhatatlanul új magasságokba emelő Neuert az 2014-es VB legjobb kapusának járó Aranykesztyűvel illették.

Manuel Neuer: „Ez egy szuper hír és egy nagy megtiszteltetés számomra. Az hogy egy kapus jelölve lett, nem magától értetődő. Különösen szeretném a csapataimnak is megköszönni. Az FC Bayernnel és a német válogatottal nagyszerű évet játszottunk és címeket nyertünk.”

„Nagyon örülök Manuel Neuernek. A VB-n, de a Bajnokok Ligájában és a Bundesligában is kiemelkedő teljesítményt nyújtott és címeket is nyert.”  – nyilatkozta Kalle az fcb.de-nek, aki sajnálatát is kifejezte, hogy Arjen Robben nem került be a Top 3-ba.

Bayern játékosok, akik jelölve lettek, de végül nem kerültek be a TOP3-ba:
Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Philipp Lahm, Mario Götze és Arjen Robben.

Az év edzője díj három jelöltje közé Pep Guardiola nem, a német válogatott szövetségi kapitánya Joachim Löw bekerült. A másik két kiválasztott a Real Madrid mestere Carlo Ancellotti, illetve az Atletico Madrid trénere Diego Simeone lett.To Top