Egyéb

Lahm nem akar idő előtt visszatérni

A Bayern csapatkapitánya a visszatéréséről, a bajnoki címről, a Dortmund szerepléséről és Reus esetleges leigazolásáról is beszélt a Bildnek.

lahm

Lehetséges, hogy a bokatörést szenvedett Philipp Lahm csak márciusban léphet pályára a Bayern Münchenben: „Januárban semmi esetre sem térek vissza, talán februárban, de lehet, hogy csak márciusban.” – mondta el a csapat kapitánya a Bildnek. „Szezon végére újra 100%-osan fitt leszek. A legfontosabb mindenekelőtt az, hogyan gyógyul a csont, gondoskodnak-e a csavarok a gyógyulásért. Saját tapasztalatból tudom, hogy az idő előtti visszatérésnek nincs értelme.”

Lahmot november közepén, egy edzésen érte a váratlan baleset, amely során operáción esett át. A jobb lábfejébe egy lemezt és egy csavart helyeztek, hogy az biztosítsa a törött ízületet. „Az idő szerencsére nem szorít, nem áll előttem VB vagy EB, vagy egyéb más fontos döntő.” – mondta a válogatottságot már lemondó 31 éves kapitány.

A müncheni születésű Lahm nem csak a sérüléséről beszélt: „Még messze nem dőlt el a cím, de ha továbbra is így játszunk, csak egy bajnok lehet: Az FC Bayern! Ez az állandóság, ezek a taktikai variációk – ilyen erősek még soha nem voltunk, ilyen jó érzésünk sem volt még soha.” – kiemelve ezzel a játékosok és Pep Guardiola munkásságát.

Lahmot a Borussia Dortmund gyenge szereplése is meglepte: „Meglepődtem, újra a tabella elejére vártam őket. De ilyen a sport, a visszaesések is hozzátartoznak. Tanácsot nem tudok adni nekik, mert szerencsére soha nem éltem át ezt a tapasztalatot, soha nem voltam ilyen szituációban.”

Reus esetleges megszerzéséről: „Nem mondhatok semmit. Csak annyit mondhatok, hogy ő egy kiváló játékos, aki a sérülés nélkül most Világbajnok lenne. Egy olyan játékos, mint Reus, a világ bármely csapatát csak erősítené.”



To Top