Interjúk és nyilatkozatok

Robben: Neuer egy másik világból érkezett

Arjen Robben a sport1.de-nek tett nyilatkozatában többek közt a régi Robbenről, a szurkolókról, Ribéryről, a Dortmundról, az Aranylabdáról, Neuerről valamint Guardioláról is beszélt, de énektudását is megvillantotta.

Arjen Robben…

Minden idők alighanem legjobb Arjen Robbenéről:
Nem tudom, hogy így van-e, de számomra a legfontosabb mindig az, hogy fizikailag sokáig fitt maradjak. Jelenleg nagyon jól megy. Élvezem a játékomat, az új edző alatt érzésem szerint egy újabb lépést tettem felfelé. Minden pozitívan folyik.

Minden idők alighanem legnyugodtabb Arjen Robbenéről:
Ha minden jól megy, könnyebb nyugodtabbnak is lenni. Gyakrabban hallottam, hogy a Bajnokok Ligája győzelem után az emberek is ezt mondták. Mindig megpróbálok önmagam lenni, egyszerűen jól érzem magam. Örömet okoz, ha elkerülöm a sérüléseket.

A 2011, 2012-es évről, amikor az egója miatt „Alleinikow” jelzővel illették:
Néhány esetben felbosszantott. Az az érzésem volt, hogy páran nem egészen őszinték, inkább egy kicsit hamisak voltak velem. Ez is hozzátartozik egy karrierhez, néha megy, néha nem. Mindig magadnál kell lenned, és pontosan kell tudnod mit teszel jól és mit nem. Mindig arra gondoltam, és azért küzdöttem, hogy még jobban térjek vissza. Ha egyvalaki kritikus volt, én is az voltam és ha valami nem ment jól, azt azonnal beismertem.

A Franck Ribéryvel való kapcsolatáról:
Volt egyszer egy vitánk, amikor az öltözőben is történt valami (2012, Real elleni BL elődöntő). Az nem volt jó, de az élet ment tovább. Az életben meg kell bocsátani. Mindkettőnk számára nagy örömet okoz egymással a pályán lenni.

A Bayern szurkolókkal való kapcsolatáról:
Kezdetben nagyon jó volt. 2012-ben természetesen nagy csalódást éltem át (Az elbukott BL döntő után). A füttyszó nem volt jó, ezt nem felejtettem el, de ezt követően sok pozitív reakciót is kaptam. Sokan azt mondták, ők nem voltak igazi Bayern szurkolók. A kapcsolatunk most nagyon nagyon jó.

A himnuszról, amit a Bayern szurkolók a BL győzelem után neki komponáltak:
Mindig szép érzés tölt el, ha hallom őket a stadionban. Ez jelenleg a kedvenc nótám (mosolyog). A Wembley éjszaka mindig az emlékezetemben marad. Számomra és a többiek számára is egy álom volt, egy szuper este.

A Dortmund mélyrepüléséről:
Senkinek sem kívánod az utolsó helyet. Most még nem fontos, de ha egy csapat a bajnokság végén az utolsó, kiesik. Ezt nem kívánom sem a Dortmundnak, sem másik csapatnak. A Borussiának jelenleg nehézségeik és sok sérültjük is van, de kifognak mászni belőle, megvannak a kvalitásaik hozzá.

A Dortmund utolsó helyéről:
Ez nem passzol össze. Megvagyok győződve, hogy feljebb fognak lépni. Ha nem ezen a héten, akkor a következőben. Biztos vagyok benne, a téli szünet után egy szériát fognak nyújtani.

A Dortmund BL esélyeiről:
Meglepő, hogy a Bundesligában nem megy nekik, míg a Bajnokok Ligájában könnyedén kvalifikálták magukat a nyolcaddöntőbe. Még mindig veszélyesek. Ha azt mondod: A Dortmund bekerül a berlini fináléba, hiszek neked.

A Bayern BL esélyeiről:
Ez a célunk, de biztosan nehéz lesz. Az, hogy a döntő Berlinben lesz, az nagyon jó. Mindent megfogunk tenni érte.

A lehetőségről, hogy a DFB-kupadöntőre és a BL döntőre is Berlinbe utazzon:
Ha a szezon végén kétszer játszhatnánk Berlinben, az egy álom lenne. De ez még távol van. Reálisnak kell lenni, hogy ez nagyon nagyon nehéz lesz.

Az Aranylabda Top3-ról:
Megérdemelten vannak ott a kiválasztottak. Három szuper játékosról van szó. Mindenekelőtt Manunak örülök, remélem megnyeri. Megérdemli. Világbajnok, hihetetlen szezont játszott. Ő egy másik világból érkezett kapus.Manuel Neuer játékoskvalitásairól:
Ő egy szuper srác, a kisugárzásával és a személyiségével is nagyon fontos a csapatunk számára. De ami a legjobban tetszik, az a meggyőződés, amivel mindenhol tisztázni tud. Soha nem fél. Ha egy ilyen ember áll a kapudban, az az egész csapatnak magabiztosságot ad.

Pep Guardiola befolyásáról:
Nagyon élvezem, ahogy a pályán dolgozik, ahogy a taktikáról beszél. Mindig megpróbálja javítani a dolgokat. Engem, és más játékosokat is rugalmasabbá tett, néha más pozícióban is játszom. A taktika minden mérkőzésen változó. Saját magad is ezen emlélkedsz, mindig ezzel foglalkozol. Meg kell találnom a területet, veszélyesnek és meghatározónak kell lennem a csapatom számára.

Pep Guardiola értékéről:
Ő kivételes. Megtisztetés volt számomra a karrierembem ilyen nagy edzőkkel dolgozni, mindenki nagyon fontos volt számomra. Minden edzőtől tanultam és átvettem valamit. Ahogy Guardiola a futballról gondolkodik, ahogy dolgozik, az passzol hozzám.

Pep Guardiola esetleges szerződéshosszabbításáról:
Kívánom, hogy így legyen, de egyedül nem dönthetek róla. Magának az edzőnek kell tudnia, a csapat részéről viszont nagyon jól hangzott az elgondolás. Nagyonis eltudom képzelni, hogy még sokáig dolgozzak vele.

Az FC Bayern és Pep Guardiola kapcsolatáról:
Ő egy szuper edző, a Bayern egy családi klub és ő is egy családember. Minden passzol.

To Top