Bundesliga

Pep: Basti egy opció lehet a kezdőcsapatba

Guardiola a szombat esti, Leverkusen elleni rangadó előtt tartott sajtótájékoztatót.

A Leverkusenről: Nagy szurkolója vagyok a Leverkusennek, az edzőjüknek és a játékstílusuknak is. Eddig nagyon jól teljesítettek és mindig az edző ötleteivel játszottak. Biztos vagyok benne, hogy nálunk is a presszingelni fognak. Kevés időnk lesz gondolkodni. A mérkőzés nagyon fontos számunkra a Bundesliga további lefolyása szempontjából.

A 2014 eleji, Salzburg elleni 0:3-as felkészülési meccsről: Ez a vereség nagyon jót tett nekünk. Akkor ismertem meg Roger Schmidtet és nagyon örülök, hogy újra láthatom. Az olyan edzők, mint Roger, nagyon jót tesznek a futball számára. Örülök a mérkőzésnek. Szeretem azt a stílust, ahogyan játszatja a futballt. Ez jó a szurkolók és a futballt kedvelők számára. Remélem, hogy a csapatom jobb megoldásokat talál, mint akkor a Salzburg ellen.

Látványos mérkőzést láthatnak a szurkolók? Biztosan! Meg vagyok győződve, hogy egy nagyon jó mérkőzés lesz. Mindkét csapat támadni és győzni akar. Mutatós lesz. A szurkolók holnap elégedettek lehetnek majd.

Ribéryről és Robbenről: Holnap mindketten szélsővédők lesznek. Komolyra fordítva a szót, taktikailag másképp lépünk pályára mint Berlinben, mert a Leverkusen nem csak a védekezésre fekteti a hangsúlyt.

Bastian Schweinsteigerről: Ő egy jó megoldás lehet a kezdőcsapatba. A fejemben már megvan a holnapi csapat, de még nem az összes játékos. Ma még figyelnem kell és a megérzéseimre kell hagyatkoznom.

A személyi kérdésekről: Minden rendelkezésre álló játékos fitt, szuperül edzettek tegnap.

A döntő tényezőkről: Holnap tizenegy védővel lépünk pályára (mosolyog). Többet kell majd védekeznünk, mint egyébként.

Ribéry szerepéről: Franck mindent tud játszani. Amire Francktól és Arjentől szükségünk van, az az egy az egy elleni színvonal. Ezek nagyon fontosak a játékunkban, mindegy hogy éppen hol tartózkodnak a pályán. A védekező munkájukkal is elégedett vagyok, de elsősorban a támadórészlegben van rájuk szükségem.

A gólvonal-technológiáról: Egyetértek vele, jó dolognak tartom. Ha nyerünk, akkor azért akarunk nyerni, mert megérdemeljük, nem pedig egy téves ítéletnek köszönhetően.

Calhanogluról: Ő a Bundesliga egyik legjobb szabadrúgáslövője, ezért távol kell tartanunk a játékot a kapunktól. A holnapi egy top-top mérkőzés lesz. A legjobb teljesítményünkre lesz szükség.

Rafinháról: Már az első évemben észrevettem, hogy Rafinha mindig teljes gőzzel hajt. Az első évben néha csak négy percet kellett játszania, de ezt a négy percet mindig úgy játszotta, mintha ez lenne a legfontosabb a karrierjében. Taktilailag jó, intelligens, egy jó srác az öltözőben is. Sokat nevet, szeret focizni. Szívesen vagyok edzője az ilyen játékosoknak.



To Top