Interjúk és nyilatkozatok

Rode: Helyesen cselekedtem az átigazolással

Az fcbayern.de vasárnap interjút készített a Leverkusen elleni győzelem egyik legfőbb sikerkovácsával.

rode

Sebastian Rode a tegnapi becserélése után azonnal színt vitt a Bayern játékába, végül nagyrészben neki is köszönhető a Leverkusen elleni három pont megszerzése.

fcbayern.de: Helló Sebastian, hogy érzed magad egy nappal a győztes csúcsmeccs után?
Sebastian Rode: Még mindig nagyon nagyon jól. Szerencsére győztünk, így sokkal nyugodtabban mehetünk a karácsonyi ünnepségre.

A Leverkusen volt az eddigi legerősebb ellenfél a ligában?
Na igen, de a Dortmund is jó volt ellenünk. Tegnap volt egy pár problémánk, de végül csak az számít, hogy újra győztünk. A Leverkusen, egy azon csapatok közül, akik a bajnokságot még kérdésessé tehetik nekünk. Ezért volt a győzelem hihetetlenül fontos.

Az első félidőben kevés lehetőséget dolgoztatok ki. Miért nem tudtátok érvényesíteni a játékotokat?
Egyrészről mert a Leverkusen nagyon szervezett volt és jól gyakorolt nyomást. Másrészről mert nem teljesen tudtuk a megszokott teljesítményünkett nyújtani.

A becseréléseddel megváltozott a játék is. Chris twitteren azt kérdezte, hogy milyen szavakkal küldött Pep Guardiola a játéktérre?
Nem mondott sokat, csak hogy Franck Ribéry pozíciójában játsszak a középpályán és mint mindig, ezúttal is adjak ki mindent magamból.

Mi járt a fejedben a becserélésedkor?
Örültem és arra gondoltam: Nagyszerű, most 45 perced van az edzőnek és a szurkolóknak megmutatni, mire vagy képes!

Ez nagyon jól sikerült. Hogy tudod a becserélésed után mindig azonnal hozni a teljesítményedet?
Ez egy jó kérdés, egész egyszerűen én sem tudom pontosan. Frankfurtban nem szoktam meg, hogy becserélnek, mindig kezdőként léptem pályára. Igyekszem nem törni a fejem rajta. Eddig nagyon jól sikerült.

Pep Guardiola a mérkőzés után ismét határozottan megdícsért. Hogy érzed magad ettől?
Természetesen szívesen hallja az ember. Az edző értékbecslése az első naptól fogva jelen van, az pedig hogy egyre több játéklehetőséget kapok, a bizalom legjobb jele.

Nagyon földön járó típus vagy. Hogy sikerült ezt megőrizned?
Egyszerűen ilyen vagyok (nevet). Nincs okom megváltozni, csak mert a Bayern Münchennél játszom. Én nem vagyok ilyen és soha nem is leszek.
Csak nyár óta vagy a Bayernnél. Milyenek az eddigi benyomásaid?
Nagyon pozitívak. Tudom, hogy a Bayernhez való átigazolásommal mindent helyesen csináltam. Már most hihetetlenül sokat tanultam a csapattársaimtól és az edzőtől. De még többet akarok. Remélem a jövőben még többet játszhatok és valamikor alapember is lehetek.

Eleget tettél az elvárásaidnak ennek a klubnak a dimenziójában?
Már sok tiszteletem volt, amikor első nap idejöttem. Gyorsan és jól illeszkedtem be. A Bayern egy teljesen más házszám, mint az Eintracht. Nyáron például 3000 szurkoló jött el az edzésre. Hihetetlen.

Az utolsó BL csoportmeccs következik a Moszkva ellen. Tulajdonképpen már nincs tétje.
Ennek ellenére győzni akarunk. Újra kerek 70 ezer szurkoló látogat ki, valamit mutatni akarunk. Amennyiben játszhatok, padlógázzal fogok teljesíteni. Ezt megígérhetem.

Utána a Bundesliga jelenlegi harmadik helyezettje, az Augsburg vár rátok. Meglep az FCA fejlődése?
Augsburgban egy kivételes munkát végeznek. A szezont rosszul kezdték, de nem jöttek ki a nyugalmukból. Látható, mit lehet folyamatosan jó munkával elérni. Nem érdemtelenül állnak a harmadik helyen.

Carina szívesen megtudná, hogy Franck Ribéry tréfált-e már veled.
Igen, de hogy milyen módon azt nem árulom el. Inkább hagyjuk (nevet).

Anja azt kérdi, mikor jelentkezik be végre nálad Joachim Löw?
Remélem hamarosan, de nem helyezem nyomás alá magam. A koncentrációm teljes mértékben a Bayerné. Ha itt sikert érek el és jó teljesítmény nyújtok, meglátjuk mi fog történni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top