Bajnokok Ligája

Pep: Új játékosok lesznek a kezdőben

Guardiola mellett Boateng és Rafinha állt a szerdai CSZKA elleni hazai BL meccs előtt a sajtó rendelkezésére.

Pep Guardiola: 

A CSZKA elleni mérkőzésről: Holnap természetesen a győzelemért játszunk, hiszen ez a foglalkozásunk.

A Moszkva kezdőcsapatáról: Normális esetben egy kontracsapat lesz, olyan gyors játékosokkal mint Doumbia, de majd holnap meglátjuk.

A rotációról: Pár játékos, akik az elmúlt mérkőzésen nem léptek pályára, most játszani fognak. Még nem tudom mennyien, ki kell várnom a záróedzést, de új játékosok lesznek a kezdőcsapatban. Pár játékosom tegnap nagyon fáradt volt.

Schweinsteigerről: Általában a mérkőzés előtt nem beszélek a felállásról. Bastian fizikailag képes a mérkőzés elejétől játszani, de nem akarom az ellenfél edzőjének elárulni, ki lép pályára.

A németországi hidegről: Fűtött ülések vannak a pálya mellett. Öt percig felmelegedek, majd újra az oldalvonalhoz mehetek (nevet).

Az edzői zónában való mozgékonyságáról: Nagyon gyakran nem is veszem észre, mert a játékosaimmal kell beszélnem, akik gyakran nem értenek meg engem. Természetesen ezt jobban kell kontrollálnom.

A védelem erősségeiről: Manuel Neuer nagyon gyakran akadályozza meg az egy az egy elleni szituációkat, a bajnokságban is több mint három gólt kaphattunk volna, ha ő nincs. De tizenegy játékossal játszunk, akik defenzíven is tudnak gondolkodni. Fontos, hogy ha támadunk, az egész csapat előrefele gondolkodjon, valamint hogy ha védekezünk, akkor az egész csapat védekezőleg is együtt legyen.

Rummenigge azon elvárásáról, hogy a tétnélküli mérkőzéseken a prémiumért is győzzön a csapat: Tudja, hogy minden mérkőzést megakarunk nyenri. Nem a pénzért, hanem az örömünkért és a szurkolókért. Nem mondom azt egy sajtótájékoztatón, hogy a pénzjutalomért kell győznünk. Természetesen ez jót tesz az egész klubnak, a következő Bundesliga mérkőzéseknek de a gazdasági igazgatónak, Dreesennek is.

Rafinháról és Hojbjergről: Pierre nem jobbhátvéd mint Rafinha, ezért Rafinha gyakrabban játszik. Pierre középpályás. Fiatal, de jól játszik. Nem panaszkodhatok, nagyon nagyon elégedett vagyok vele. El kell döntenem ki játszik és ki nem. Néha pályára lép, néha nem.

Az odavágó és a mostani meccs különbségéről: Az edző ugyanaz. Most először Dzagoev is játszhat, ő egy szuper játékos. Ez a csapat szívvel játszik, három forduló után egy pontjuk volt és mindenki azt gondolta, hogy kiestek. Manchesterben győztek és remekül harcoltak. Holnap lesz az utolsó lehetőségük a továbbjutásra.

Az Augsburg elleni meccsről: Az edző számára mindig a következő meccs a legfontosabb. A szurkolók, akik holnap kilátogatnak az Allianz Arénába sem az Augsburgra gondolnak. De háromnaponta lépünk pályára, először az Augsburg, majd a Freiburg és a Mainz ellen. Ezért fogunk holnap rotálni.

A CSZKA elleni esetleges vereségről és a Manchester City esetleges kieséséről: Erre nem gondolok. Eddig megmutattuk a teljesítményünket és továbbra is a győzelemért játszunk. Mindegy mely játékosokkal lépünk pályára.

Jerome Boateng:

A CSZKA elleni meccsről: Már háromszor játszottunk ellenük, ez kicsit könnyebbé teszi a dolgot. Kellemetlen ellenük játszani. Győzelemmel akarjuk befejezni a csoportkört.

A tétnélküli meccsek motivációjáról: Miért kellene lazábban játszanunk és egy vereséget lehetővé tennünk? Szombaton is fontos meccsünk lesz, tartani akarjuk a ritmust ezért a lazítás nem megengedett.

A hétvégi, Augsburg elleni mérkőzésről: Augsburgban klassz fejlődésen mentek keresztül, örömmel játszanak, jól funkcionálnak. Nehéz ellenük, voltak is már problémáink velük szemben. De először a holnapi mérkőzéssel foglalkozunk.

A stabil védekezés titkáról: Az egész csapat dolgozik hátrafele, tehát ez nem csak a védelem dicsősége, hanem a legelső emberé is.

Az aranylabdáról: Reméljük, hogy Manu fog győzni. Megérdemelné. Ahogyan véd és ahogy újraértelmezte a kapus játékát… mindannyian drukkolunk neki.

A 2014-es évről: Nagyon pozitív volt. Észrevettem, hogy jó fejlődésen mentem keresztül. A VB egy csúcspont volt, de ezután a Bayernben is továbbra is jól megy a játék. Ez az év abszolút pozitív volt. A VB-től rengeteget feltöltődtem. Ezt a jó érzést és a magabiztosságot az új szezonra is átmentettem.



Rafinha:

A meccsről: 80 vagy 90 százalékot kiadni nem lehet, csak 100-at. Az ellenfélnek még van tétje, ezért mindent ki kell adnunk magunkból.

A védelem kevés rotációs lehetőségéről: Egyértelmű, hogy Philipp és David személyében pár játékosunk hiányzik a védelemből. Tíz napon belül négy mérkőzést játszunk, ez nehéz, de tudjuk, hogy a rendelkezésre álló játékosoknak megvannak a kvalitásaik és mindent megfognak tenni a csapatért.

Az aranylabdáról: Reméljük Manu győz. Természetesen nehéz lesz, kapusok nem gyakran vannak ott a legjobb háromban. Messiről és Ronaldoról nem sokat kell beszélni, de Manu világbajnok lett és egy klassz évet élt át.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top