Egyéb

Ribéry: Ez a heg tett erőssé

A 31 éves francia a Weltnek nyilatkozott a jövőjéről, a sebhelyéről és Uliról is.

„A feleségemmel sokat beszéltünk róla. Nem tudjunk, hogy visszatérünk-e Franciaországba. Már majdnem 8 éve vagyok itt. Nagyon jól érezzük magunkat Münchenben, vásároltam magunknak egy házat. A fiam itt született, a lányom itt nőtt fel. Jobban beszélnek németül mint én. A németemet utcai németnek nevezném, a gyermekeim ellentétben velem tökéletesen artikulálnak és nyelvtanilag is helyesek. Erre büszke vagyok. Ezenkívül Németország nagyon biztonságos.” – mondta Ribéry arra a kérdésre, hogy a karrierje után is az országban akar-e maradni.

Klubváltás? „Európán belül nem fogok másik klubban már játszani, ez nem megy. A szívem túlságosan a Bayernért dobog. A szerződésem lejártával azonban eltudom képzelni, hogy az Egyesült Államokban, Katarban vagy Dubaiban szerezzek új tapasztalatokat.” – nyilatkozott Ribéry, akinek álma az, hogy a karrierje befejezése előtt egy újabb BL győzelemnek örülhessen.

Erre viszont még legalább három évet várni kell: „Azt hiszem, hogy az abszolút topszinten 34 éves korig még tudok játszani. Reális vagyok. 35 évesen is tudsz még játszani, de akkor már nehezebb lesz tartani a szintet.”
A fiatalkorában autóbalesetet szenvedő Ribéry az arcán elhelyezkedő sebhelyről is beszélt: „A sebhely nélkül nem tudnék élni, akkor már nem lennék többé Franck Ribéry. Ez hozzám tartozik és az én életemhez. Gyermekként gúnyoltak a sebhely miatt, az kemény volt. De ezeknek az időknek már rég vége. Ez a heg és mások ítéletei tettek erőssé és formálták a személyiségemet. „

Ribéry a januárban a Bayern utánpótlásrészlegébe visszatérő Hoeneß-ről: „Uli Hoeneß visszatérése nem csak a tehetségek, hanem az egész klub számára fontos. Mindannyiunknak szüksége van arra az érzésre, hogy ő újra itt van. Hiányolom őt, csakúgy mint itt mindenki.”

Az aranylabdáról: „Remélem, hogy Manu győz. Ő nem csak a VB-n volt nagyon jó, hanem már két évvel ezelőtt is. Manu nagyon fontos számunkra, 50%-ban részese a sikereinknek. Játék közben szabadok a gondolataim, mert tudom hogy van hátul egy Manunk. De ezen a választáson soha nem tudni. 2013-ban mindent megnyertem és jól játszottam, ennek ellenére csak a harmadik lettem. Néha azon gondolkodom, mit kellene még tennie egy játékosnak ahhoz, hogy megnyerje ezt a választást. Szomorú vagyok, hogy Arjen nem tagja a legjobb háromnak. Megérdemelte volna, még akkor is ha nagy tisztelettel vagyok Cristiano Ronaldo és Lionel Messi előtt.”

A Bayern II-ben szereplő öccse, Steven vajon képes-e egy nap az utódja lenni Franck Ribérynek: „Sikerülhet neki. Kemény és hosszú út lesz, sokat kell dolgoznia. De a kvalitásai megvannak hozzá.”

A Bundesliga történelmében legtöbbet pályára lépő és legeredményesebb francia játékosa eltudja képzelni azt is, hogy a jövőben egy utánpótlásedzői szerepkört is betöltsön az FC Bayernnél: „Miért ne? Szeretem a gyerekekkel való munkát.”

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top