Sérülés

Martínez: Terv szerint haladok

Javi a visszatérésről, a sérülése pillanatáról valamint az ünnepekről is beszélt az fcb.de-nek.

javi

„Teljes mértékben a terv szerint haladunk” – mondta el a Bayern keresztszalag-szakadást szenvedett játékosa, Javi Martínez az fcbayern.de-nek a klub edzőközpontjában. „Napról napra jobban érzem magam, mindig egyre több feladatra vagyok képes. Ez mentálisan is fontos.”

A Bayern München baszk védekező játékosa az augusztus közepi, Dortmund elleni 2-0-ás vereségre végződött Szuperkupa döntőben szenvedett súlyos sérülést. „Abban a pillanatban, amikor a lábam teljesen megfeszült és ütköztem egy dortmundival, a térdemben egy természetellenes mozdulatot észleltem. Azonnal éreztem a fájdalmat.” – emlékezett vissza a Bayern történelmének legdrágább játékosa és a 2013-as sikerév egyik kulcsembere a szomorú esetre. A doki már a pályán közölte vele aggályait: Keresztszalag-szakadás.

Egy héttel később Martínez Coloradoban/Vailban esett át egy operáción, amelynek következtében hosszú hetekig csak mankó segítségével volt képes a mozgásra. „Ez volt a legnehezebb időszak. Nem mehetsz, nem tudsz semmit sem csinálni. A barátok, csapattársak, a fizioterapeuták mindig megpróbáltak bátorítani és vidítani, ez jól esett. De gyakran éreztem rosszul magam és elkerültem a csapattal való kapcsolatot. Nem voltak egyszerű napok.”





Javi szerencsére már átesett ezen a nehéz időszakon. „Minden nap keményen dolgozom, de türelmesnek kell maradnom – és ez a legnehezebb.” A világbajnok és BL győztes játékos a mihamarabbi visszatérés érdekében a téli szünetben is edzeni fog, ebben egy egyéni edzésterv is a segítségére lesz. Mindenekelőtt azonban a szülővárosába, Ayeguiba utazik, hogy a szüleivel és testvéreivel ünnepelhesse a karácsonyt. „14-15-en leszünk. Az édesanyám főz, ő egy nagyon jó szakács. Hagyomány szerint fürj lesz salátával majd tenger gyümölcsei.”

Az ünnepeket követően Spanyolországon belül fog pihenőre vonulni: „Elutazom valahova és megpróbálok pár napig mindent elfelejteni: a focit, a térdemet. Egyszerűen lazítani és élvezni akarom.” Martínez szilveszterkor egy spanyol szokást fog ápolni: „Éjfélkor a 12 harangszó alkalmával 12 szőlőt eszünk.” Ez szerencsét hozhat.

Javi visszatérése egyébként március környékére tehető.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top