Egyéb

Kimmich: Nagy önbizalommal rendelkezem

Az EB győztes játékos egyelőre jelenlegi klubjára összpontosít, de készen áll a Bayernbe való áttörésre.

FUSSBALL - 3. Liga, RB Leipzig vs Dortmund II

„Nagy öntudattal kell rendelkezni ahhoz, hogy valaki áttörést érjen el a Bayern Münchenben. Nekem megvan az önbizalmam ehhez, ezért igazolok oda.” – mondta el Joshua Kimmich, aki szerződésének, illetve annak részleteiről nem akart részleteket elárulni, azt sem, hogy Pep Guardiola és Matthias Sammer személyesen kereste-e fel a klubtól az átigazolás reményében Csak annyit kívánt elmondani, hogy élvezi a Bayern vezetők bizalmát: „Különben nem tettem volna meg ezt a lépést.” 

Kimmich a Bild információi szerint 7, a Kicker szerint 8,5 millió euróba került a Bayern Münchennek, nyáron csatlakozik a bajorokhoz. A 19 éves középső középpályás ügynöke Uli Ferber – aki egyébként többek között Mario Gomez képviselője is – elmondta: „Joshua tudja, mit köszönhet Ralf Rangnicknak és Alexander Zorniger edzőnek. A döntés nem a VFB Stuttgart vagy a RB Leipzig ellen, hanem az FC Bayern mellett irányult.”

Joshua Kimmich a Stuttgart saját nevelésű játékosa, akit a lipcsei Red Bull 2013-ban Uli Ferber erőfeszítéseinek köszönhetően igazolt le, mert a 2014-ben U19-es EB győztes játékos nem fért be a svábok második csapatába. „A váltás legfőbb oka Jo (Kimmich beceneve) fejlődése volt. Lipcsében a kezdetektől elnyerte a bizalmat és játéklehetőséghez jutott.” – mondta Ferber. „Jo-nak másfél évvel ezelőtt szüksége volt egy platformra, hogy megmutassa magát és rendszeres játéklehetőséghez jusson, minden más gátolta volna a fejlődését.”

A VFB visszavásárlási joggal rendelkezett a játékos felett, amelyet 750 ezer euróért év végén ki is váltottak volna – ekkor jött a Bayern és vásárolta ki a fiatal reménységet, aki jó pozíciós játékkal, passzbiztonsággal, intelligens játéknyitásával hívta fel magára a figyelmet. Ralf Rangnick, a RB Leipzig sportigazgatója úgy véli, Kimmich már a következő szezonban játéklehetőséghez juthat a Bayernben, de Zorniger edző pesszimistábban látja a dolgokat. „Biztosan nagyobb rajongója vagyok Jo-nak, mint Matthias Sammer vagy Pep Guardiola. De először teljesítenie kell, hogy tartani tudja-e a szintet.”


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top