Egyéb

A Bayern elutazott a téli edzőtáborba

Ezúttal is Doha volt a célpont.

Péntek délelőtt összesen 26 játékosunk szállt fel a Katarba tartó Lufthansa-járatra, hogy a január 17-ig bezárólag részt vegyen a Bayern dohai edzőtáborában. A profikeretből sérülésük miatt csak ketten, Lahm
és Thiago nem utaztak el a csapattal és bár a keresztszalag-szakadását követően gyógyulgató Javi Martínez sem teljesen fitt, de egyéni edzésmunkára már képes, ő is a fedélzetre szállt. Az U19-es csapatból Michael Eberwein támadó és Marco Hingerl középpályás is Pep Guardiola irányítása alatt készülhet a tavaszi szezonra. Alaba az edzőtábor végéig integrálva lesz a csapatba, míg Badstuber már jelenleg is teljes értékű munkát végezhet.





„A tavaszi szezon első mérkőzése Wolfsburgban nem lesz egyszerű, jól fel kell készülnünk, koncentráltan kell dolgoznunk. A dohai Aspire Academy tökéletes hely, a pályák fantasztikus állapotban vannak.” – nyilatkozta a felszállás előtt Matthias Sammer. „Szuperek a feltételek Dohában, mindannyian örülünk a rajtnak. Egy sikeres tavaszi szezon alapjait akarjuk lefektetni itt.” – mondta Boateng.

A Bayern München sportigazgatóját Manuel Neuer Aranylabda esélyeiről is kérdezték: „Egy kapus hozzátartozik a csapathoz vagy nem? Ha igen, akkor csak egy valaki lehet, aki győz, mégpedig ő. Ha világbajnokkénk, és ahogy játszott a turnén, nem nyer, akkor én már nem tudom… Ha Manuelt valaki tisztán sportszakmailag elemzi, akkor egyedülálló, mert a labdával, a lábaival, a dinamikájával, a testalkatával, a szerénységével és a személyiségével egy olyan komplett képet mutat magáról, amely talán még soha nem volt.” Neuer az Aranylabda-gála ellenére elutazott a csapattal, hétfőn fog visszautazni az aznap megrendezendő, 18:30-kor kezdődő zürichi átadásra, amelyre az AZ információi szerint Robben is elkíséri majd.

A bajorok túl is vannak az első dohai edzésükön, amelyet szinte rögtön a megérkezésük után abszolváltak. Az fcb.tv tervezi, hogy a klub hivatalos Youtube csatornáján élőben is sugározni fog Bayern edzést Dohából.

Három felkészülési mérkőzés vár a Bayernre, ebből kettőt játszik az arab térségben – január 13-án a Katar Stars csapata lesz az ellenfél, míg 17-én Szaúd-Arábiába utazik a személyzet az Al-Hilal elleni mérkőzésre. A bajnoki rajt előtti utolsó meccset a Bochum otthonában játssza a csapat január 23-án. Mind a három mérkőzést a német Sport1 élőben közvetíti, így streamen is lesz lehetőség a találkozók megtekintésére.

Utazó keret: Neuer, Reina, Starke, Zingerle, Boateng, Martínez, Benatia, Dante, Badstuber, Alaba, Bernat, Rafinha, Rode, Alonso, Schweinsteiger, Gaudino, Götze, Ribéry, Weiser, Kurt, Robben, Müller, Lewandowski, Pizarro, Hingerl, Eberwein

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top