Sajtótájékoztatók

Pep: Varane? Nem tudom, hogy holnap érkezik-e

A Bayern mestere a dohai edzőtáborban hosszú idő után újra sajtótájékoztatón vett részt.

pepkatar

Az edzőtáborozás célja: Fontos, hogy senki ne sérüljön meg, de a taktikára, a kondícióra, a tavaszi szezonra való felkészülésre helyezzük a hangsúlyt.

A Varane-nal kapcsolatos pletykákról: Nem tudom, hogy holnap vagy holnapután érkezik-e. A Marca azt is megírta, hogy a Sevilla sportigazgatója Matthias Sammer pozícióját foglalja el, ám ő hosszabbított. A hír természetesen nem igaz.

Egy lehetséges szerződéshosszabbításról: Van időnk. A szerződésem még másfél évig érvényes.

Matthias Sammerről: Ha problémám van, hozzá fordulok.

Uli Hoeneßről: Csak a futballról beszélünk. Természetesen nagyon örülünk neki, csakúgy mint a családja.

Manuel Neuer aranylabda-esélyeiről: Mind a három játékos kivételes, természetesen mindannyian akarják ezt a kitüntetést. Remélem, hogy Manu győz, az elmúlt évben kiemelkedően játszott. Számomra ő a világ legjobb kapusa. A tanácsom neki: Örömmel menjen a gálára, ne a győzelemért. Büszke lehet magára, nehéz a legjobb három közé bekerülni. Mindegy hogy győz-e vagy sem, de természetesen örülnék ennek.





Az óriási Bundesliga-előnyről: Csak három meccs előnyünk van a Bundesligában. Még 17 mérkőzésünk van hátra, a Wolfsburg és a Schalke ellen kezdünk, ami szuper, azonnal gázt adhatunk. Ha a téli szünetet követő 5-6 meccsen jól játszunk, jó előjeleink lesznek a címvédésre. Számomra a bajnoki cím a legfontosabb.

A személyi helyzetről: Mario Götze és Juan Bernat betegek, de úgy gondolom, hogy vasárnap már újra edzhetnek. David Alaba esetében remélem, hogy a jövő héten már beszállhat a csapatedzésekbe.

Robert Lewandowski eddigi teljesítményéről: Beszéltem vele. Egy átigazolást követő első év sosem egyszerű. A legfontosabb, hogy sok gólszerzési lehetősége van, a játékba és a csapatba is jól illeszkedett be. Nagyon elégedett vagyok vele.

Bastian Schweinsteigerről: Mindig sokat beszélünk a dokikkal és a fizioterapeutákkal, egy kicsit kontrollálni kell a játékosokat. Természetesen meg akar győzni engem, hogy játszhasson. Az elmúlt évben mindig nagyon jól teljesített. A tavaszi szezonban egy topformában lévő Bastian Schweinsteigerben reménykedhetünk.

Killian Müller-Wohlfahrtról: Ő fontos a Bayern München számára. Minden nap van egy dokink, aki minden nap tud a játékosokkal beszélni. Ő a legjobb megoldás a Bayern számára – nem az én számomra. Véleményem szerint ő egy jó srác.

Első benyomás a katari edzésről: Három hét szünetünk volt, most újra nekivágunk. Itt az edzőtáborban egy kicsivel több időnk van, mint egyébként, a támadásban és védekezésben is jobban tudunk különböző dolgokat begyakorolni.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top