Egyéb

Martínez: Minden nap kicsivel jobban vagyok

A Bayern történelmének legdrágább játékosa német/angol nyelven adott interjút.

javio

Javi Martínez a 2014. augusztus 13-ai Borussia Dortmund elleni 2-0-ra elveszített Szuperkupa döntő mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, keresztszalag-szakadást a bal térdében. Állapota rohamosan javul, kevésbé megeröltető feladatok, többek között futóedzés elvégzésére is képes már.

„Minden nap kicsivel jobban vagyok. Minden nap keményen dolgozom a térdemért. Mentálisan ez jó, az az érzésem, egyre közelebb kerülök a visszatéréshez.”

Martínez elsődleges feladata a hónapok során elveszített izomtömegek visszadolgozása. „Ez a legnehezebb rész, keményen kell dolgozni érte, de a legjobb fizioterapeutákkal és fitnessedzőkkel rendelkezünk. Jó érzéssel érkeztem vissza a téli szünetről.” (…) „Örülök, hogy ismét a csapattal lehetek, bár néha szomorú vagyok, ha a csapattásaimat játszani látom. Az én gyakorlataim unalmasabbak. Ezt mentálisan nehéz feldolgozni. Soha nem voltam tartósan sérült, talán egy hónapot, de nem ötöt.”

„Minden nap beszélek Pep Guardiolával. Figyelemmel kíséri a gyógyulási folyamatomat és érdeklődik a hogylétem iránt.” – örvendezett Martínez, akit csapattársa, a korábban szintén keresztszalag-szakadással bajlódó Badstuber jó tanácsokkal látott el: „Elmondta, hogy figyelmesnek kell lennem. Néha azt hiszed minden rendben, majd jön egy pillanat, amikor mindennek vége. Ezért megpróbálok odafigyelni. Csak lépésről lépésre haladok.”

Konkrét terv egyelőre nincs a baszk játékos visszatérésére, de Javi bizakodóan tekint a jövőbe: „Remélem márciusban újra a csapattal edzhetek, de minden a térdemen múlik.”

Thiago esetében szintén nincs konkrét előrejelzés, Lahm viszont Matthias Sammer elmondása szerint február közepén, végén már visszatérhet. A legújabb sérült Mehdi Benatia, aki hátproblémái miatt egyelőre nem tudni mennyi időre vált harcképtelenné.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top